Seitse levinud viga, mis võivad lõhenenud huuled veel rohkem ära rikkuda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Külm ilm on karm ja mõjub halvasti nii juustele, kätele kui huultele. Kuna huuled on niivõrd tundlikud ja puutuvad tihti kokku süljega, mõjub jäine õhk neile eriti kurvalt.

Huultes ei ole sama palju rasunäärmeid kui mujal näonahas ja nii mõjub külm suule tugevamalt kui näiteks põskedele. Kui sa kasutad mingit huulevõiet ning huuled sellest hoolimata mõranevad ja kestendavad, teed tõenäoliselt midagi valesti, kirjutab Verily.

Su huulepalsamis on valed koostisained. Väga katkistele huultele tavaline huulepalsam ei mõju. Vali selline toode, mis sisaldaks vaseliini või dimetikooni. Need aitavad niiskust kinni hoida ja kaitsevad väliste kahjustuste eest.

Sa ei joo piisavalt vett. Kui sa jätad oma keha kuivale, hakkab see ka väliselt silma. Veepuuduse korral muutuvad huuled kuivaks ja võivad kergemini kestendama hakata. 

Sa ei kasuta õhuniisutajat. Talveõhk on teatavasti kuiv, aga eriti kuiv on õhk keskküttega siseruumides. Kui ei usu, vaata, mis on toimunud sinu kätega! Kui su kodus on väga kuiv õhk, kasuta niisutajat või pane radikatele niisked lapid, mis aitavad samuti edukalt õhku meeldivamaks teha. 

Sa limpsid oma huuli. Hetkeline leevendus teeb paraku huultele karuteene ja mida rohkem sa huuli süljega niisutada, seda inetumaks need muutuvad. Kui huuled on kuivad, kasuta oma huulesalvi või -palsamit.

Sa ei kasuta päikesekaitset. Päiksekaitset (SPF 30) peaksid sisaldama peale näo- ja kätekreemi ka huulepalsam. Krooniliselt kuivade ja lõhenenud huulte põhjuseks võib muuhulgas olla ka päikesekahjustus. 

Sa närid huuli. Kui huuled juba narmendavad, nõuab see suurt enesevalitsust, et naharibad rahule jätta ja neid mitte närima või kiskuma hakata. Huulte närimine põhjustab veelgi suuremat nahaärritust ja aina pikendab õrna naha paranemist.

Sul on oma huulepalsami vastu allergia. Süvenev probleem huultega võib olla ka märk, et sul on tekkinud oma huulevõide vastu allergia. Kui märkad, et teatud aja möödudes olukord ei parane või läheb isegi hullemaks, siis tasub sellest mõneks ajaks täielikult hoiduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles