Kolm moodust, kuidas muuta viha töö vastu hoopis armastuseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled hommikuti tööle minnes masenduses ja mõtled, et vihkad oma tööd, siis soovitaks enamik ekspertidest sul tööd vahetada. Uue töö leidmine pole aga sugugi nii lihtne, et igaüks saaks seda endale lubada.

Sellist tööd, mis on ühtaegu mõnus ja väga tasuv, on kahjuks raske leida. Greatist kirjutab, et seda polegi alati vaja, sest kui muuta oma suhtumist töösse, saab vastikut tööd isegi armastama hakata.

Ei usu? Proovi neid kolme nippi:

  1. Mõtle üle, mida sa teed. Kui su igapäevased ülesanded on igavad ja nürid, siis vaata, kas sul õnnestub endale leida uusi ülesandeid, mis ajaksid sind tööle minnes elevile. Kindlasti mõtled nüüd, et miks sa peaks omale veelgi suurema töökoormuse võtma, kuid selle mõttega tasub mängida. Näiteks võib sulle sobida mingi loominguline projekt või mõne ringi juhendamine korra nädalas?
  2. Mõtle üle, kellega sa koos töötad. Töö muutub märksa lõbusamaks, kui sa saad mõne töökaaslasega paremini läbi ja leiad tõelisi sõpru. Samuti tasub tutvust teha teiste osakondade töötajatega. Kui teil pole kombeks tööväliselt kokku saada, võid seda ise korraldada!
  3. Mõtle üle, kuidas sa oma tööst mõtled. Kõlab keeruliselt, kuid suhtumine ja see, kuidas sa oma tööst räägid, muudab väga palju. Selle asemel, et mõelda/öelda lihtsalt: «Ma vihkan oma tööd!» ole täpsem. Näiteks: «Mulle üldse ei meeldi see, kuidas meil on töökoormus jagatud, kuid mu töökaaslased on väga toredad.» Positiivne suhtumine tuleb sulle endale väga palju kasuks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles