Kolm nippi, kuidas nimesid paremini meelde jätta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue tuttava nime unustamine on küll piinlik, kuid väga levinud probleem. Peol või tööüritusel on nagunii pea laiali otsas ja pole ime, kui vaid korra mainitud nimi lipsab ühest kõrvast sisse ja kohe teisest välja.

Jäta endale targu meelde mõned nipid, kuidas nimesid paremini meelde jätta, et sa ei peaks neid jälle punastades üles küsima.

Korda nimi kohe üle

Nii kui vestluskaaslane ütleb oma nime, korda seda seda oma vastuses. Näiteks: «Meeldiv tutvuda, Andres!» Alles siis ütle oma nimi. Kui sul on nimede peale eriti halb mälu, siis tasub tema nime öelda veel mitu korda. Näiteks lisa see küsimuste lõppu ja korda veel viimast korda üle, kui jätad hüvasti, õpetab Pure Wow.

Leia tema nimega seoseid

Kas Tiidul on blondid juuksed? Kas Mari töötab turundusosakonnas? Kui sa mõtled läbi, milliste omadustega kellegi nimi seostub, on seda hiljem kergem meelde tuletada. Hea oleks, kui leiaksid, millega tema nimi riimub, kelle sõber või sugulane ta on, või millise kuulsusega ta oma nime jagab. 

Küsi, kuidas tema nime kirjutatakse

Kui uuel tuttaval on väga lihtne nimi, siis oleks seda narr küsida, kuid pikema ja keerulisema nime puhul on see hea nipp, kuidas nimi omale paremini meelde jätta. Tänu sellele saad piinlikkust tundmata uuesti üle küsida, mis ta nimi on, juhuks kui see esimese korraga läks kõrvust mööda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles