Saabaste trendid – millised on sinu lemmikud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegusel hilissügisesel ajal tikuvad ilmselt nii mõnegi naise mõtted uute jalavarjude soetamisele, millega trendikalt läbi hooaja sammuda. Jättes kõrvale ülepõlve saapad, klassikalised poolsaapad ja spordijalatsid, siis sellel talvel vallutavad tänava vanad klassikud, unustuste hõlma vajunud moehullused ja uued tegijad.

Kauboisaapad, mida võib vana hea klassika hulka lugeda, on esitanud korduvalt soovi tagasi moodi tulla, kuid õnnestus see neil alles sellel sügisel. Pole vahet, kas tegemist on madala säärega või poolsaapaga, kõik on moes. Veidi moondatud kuju ja metalsed detailid teevad asja ainult huvitavamaks ning trendikamaks, kirjutab osta.ee moeblogi.

Kõrge kontsaga poolsaapad, millel on alt laienev plokk-konts, on kindlasti üks hetke kõige trendikamaid saapapaare. Võrreldes eelmise hooajaga on saapaid täiustatud kõikvõimalike kaunistustega, alates tikanditest ja lõpetades narmastega. Need saapad sobivad hästi kandmiseks kitsaste teksade, veidi kukekate viigipükste või üle põlve ulatuva seelikuga.

Sametist poolsaapad on samuti üks selle hilissügise ning talve suurtrend. Ilmselt jäävad need täitma rohkem pidusaabaste rolli, kuna meie kliima ja keskkond ei soosi väga sametiga kaetud jalanõude kandmist. Aga pühadeperioodil, mil toimub palju üritusi, on kindlasti hea omada ühte paari pidulikke jalanõusid. Kui on soov olla eriti trendikas, siis soovitatavalt võib saapa äärest paista ka armas läikiv sokk või sukk, mis kaitseb külma eest kui piduseelik seljas.

Olgu nendeks siis ülepõlve saapad, tossud, poolsaapad või oxford-kingad, ühildavaks märksõnaks nende juures saab olema metallik. Kõik, mis läigib, on hõbedane, kuldne või pronksikarva, on hea valik. Soovitaksin selliseid julgeid jalanõusid tasakaalustada ühetoonilise rõivastusega. Kõige lihtsam näide oleks üleni must riietus ning särtsuks juurde ühed hõbedased saapad.

Põlve alla ulatuvad kontsaga saapad, millel on veidi teravam nina, ning mis sääre ümber ei liibu, on tulnud, et välja vahetada ülepõlve saapad. Need jalanõud on üdini naiselikud ning sobivad kandmiseks pika kleidi või seelikuga, millel omakorda on peal näiteks sama pikk mantel.

Mugavamatele moehuvilistele on sellel sügisel soovitada vana head klassikalist Dr. Martens’it. See jalats sobib ilmselt peaaegu kõigega, iseasi kas kandja nende küllaltki robustset välimust naudib. Kuid kui kord oled Dr. Martens’id endale soetanud, siis leiavad need koha sinu südames ning jäävad kappi pikaks ajaks.

Madal tikk-konts, mis on ilmselt nii mõnegi mälestustes kummitav selle sajandi alguses eksisteerinud trend, on tagasi. Ei ole kindel, kas ta ka püsima jääb, kuid moelavad ning trendiblogijad on endale südameasjaks võtnud, et see nii oleks. On ju kord nii, et nõnda palju, kui on inimesi, on ka arvamusi. Kindlasti leiab mõni selle trendi endale sobivat, mõni mitte. Las see jääb igaühe enda otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles