Galerii: ilupidu Neeva kallastel pakkus kordumatut silmailu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpselt kaks korda aastas toimub Peterburis suurejooneline ilupidu, kus professionaalsed ilumeistrid nii lähedalt kui kaugemalt oma oskusi esitlevad. Pea alati on kohal ka Eesti võistkond, kes seekord saavutas üldkokkuvõttes II koha. 

Ilumaailmas toimuvad võistlused on oma korraldaja nägu. See tähendab, et tuleb rangelt järgida ettenähtud reegleid ja stiili. Samas on see koht, kus võistleja saab panna proovile oma tehnilised oskused, sest tavalise salongitööga väga palju ühist ei ole. 

Võistlejate sõnul on Nevskie Berega reeglid eriti ranged, näiteks peab võistluspruudisoeng iga nurga alt vaadatuna moodustama kolmnurga ning loomulikult peab iga laine olema perfektne ning nn tühjad kohad soengus on täiesti välistatud. 

Foto: Nevskie Berega ja Juuksurite Ühendus

Eesti võistkonda juhib treener ja koolitaja Katerina Mosenz, keda tunnustavad ka Neevalinna ilufestivali korraldajad, kutsudes teda võistlusele kohtunikuks. Kohtunike töö ja tegevus on range kontrolli all. Näiteks postitas üks kohtunik sotsiaalmeediasse lause, mis viitas võistlejale, kellele ta pöialt hoidis ning tulemuseks oli tema kohtunikuakrediteeringu tühistamine. Kogu festival on organiseeritud nii täpselt ja korrektselt, et skeptilistel eestlastel jääb üle ainult õppust võtta.

Individuaalselt saavutasid auhinnalisi kohti ka Juuksurite Ühenduse poolt kevadel korraldatud õpilaste võistluse võitjad. Sel puhul saatis Nevkie Berega nende noorte juuksurite õpetajatele tänukirja.

Foto: Nevskie Berega ja Juuksurite Ühendus

Peale juuksurite, jumestajate ja küünetehnikute said end proovile panna ka stilistid ning kehamaalingute meistrid. Viimased said ülesandeks ammutada inspiratsiooni ehitistest. Võistluse sponsoriks oli nimelt ehitusfirma ning iga võistleja sai endale ühe nende poolt ehitatud hoone, millest inspireerituna kehamaaling luua. Tulemus oli nauditav ja põnev.

Ilufestivalil sai osaleda ka erialastel seminaridel ning täiendada töövahendite kohvrit. Järgmine profitegijatele mõeldud ilupidu Peterburis toimub juba veebruaris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles