Mis juhtub su kehaga, kui sa ei pese ennast kaks päeva? (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Inimesed pesevad ennast tavaliselt korra päevas, mis on täiesti normaalne. Värskelt avaldatud artikkel paljastab, mis juhtub kehaga siis, kui sa jätad selle kaheks päevaks hooleta. 

Esimene probleem on muidugi bakterid, vahendab Goodhousekeeping.com. Inimesed kannavad endaga kaasas umbes 1000 tüüpi erinevaid baktereid, millest 40 on seenbakterid. Enamik baktereid on meile kasulikud, aga on mõned halvad bakterid, mille vastu peab võitlema seebi ja sooja veega.

Kõige hullem on see, et bakterid põhjustavad halba lõhna ja võivad tekitada nahaärritust punnide näol. Seetõttu on eriti oluline ennast pesta pärast trenni, kui su keha väljutab palju higi ja õlisid. Kui sa tõesti ei jõua mingil põhjusel üle keha pesema, siis vähemalt loputa kiirelt kriitilised kohad, nagu nägu, kaenlaalused ja kubemepiirkond, ning vaheta ära oma higised trenniriided.

Muidugi on pesemise kohta olemas ka vastuväiteid, et liiga palju pesu teeb su naha kuivaks ja rabedaks, aga vähemalt sa ei haise.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles