Huumorisoon võib viia palgakõrgenduseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Võti, mis avab uksi nii kohtingutel, kontoris või ka elus üldse, on enesekindlus. Üks viisidest näha välja enesekindel on olla humoorikas. 

Pennsylvania ülikooli ja Harvardi ärikooli professorid viisid läbi uuringu, mis keskendus huumori ja seisuse seostele, seda just sotsiaalsetes tingimustes ja hierarhilisel kontorialal, vahendab Men's Fitness.

Professorid tegid kindlaks, et hästi ajastatud ja teemakohane huumor võib näidata sind paremas valguses ning enesekindlana, tõstes sinu staatust kontoris. Kui nali aga ebaõnnestub, siis langeb sinu väärtus kaastöötajate seas koheselt.

Kaasuurija Brad Britley arvab, et inimesed, kes tahavad kontoris humoorikad paista, peaksid võtma eraldi improvisatsioonitunde, et saada rohkem kogemusi naljade rääkimises. Kui sa pole kindel, kas keegi saab sinu naljast aru või, veel hullem, solvub selle peale, siis ära esita seda. 

Iroonilisel kombel näitas uuring, et huumorit tuleks võtta täie tõsidusega, kuna see aitab liikuda üles nii mööda sotsiaalset kui ka karjääriredelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles