Lisaks DJ-hobile on Hanna-Stellal juurde tulnud ka jooksmine. See aitab paremini tööstressist end maandada.
Ebe Meitern – ametnik, kes teeb koduahjus šokolaadihõrgutisi
Harjumaa Veterinaarkeskuses vanemspetsialistina töötav Ebe Meitern lõi silmanähtavalt särama, kui oma suurest kirest – küpsetamisest – rääkima hakkas. Ja see pole lihtsalt küpsetamine, vaid gluteeni- ja laktoosivaba küpsetamine. Nagu Ebe ise ütles, siis teeb ta: «Kõigevabasid küpsetisi.»
Ja kes neid kord maitsnud on – tahaksid ilmselt neid tooteid maitsma jäädagi. Mis kõige huvitavam – ei Ebel endal ega kellelgi tema perekonnast pole gluteeni-ja laktoositalumatust diagnoositudki! «Ma ise eelistan gluteenist eemale hoida. Saia- ja pastatooteid pole ma juba aastaid tarbinud. Tunnen, et need muudavad olemise raskeks,» selgitas Haapsalust pärit Ebe, kes esmakordselt puutus gluteenivabade toitudega kokku Itaalias vahetusüliõpilasena. «Seal oli üks Leedu tüdruk, kellel oli gluteenitalumatus ja temaga koos katsetasime erinevaid gluteenivabasid pastasid. See oli põnev aeg!»
Tagasi Eestisse tulles avastas noor naine, et toidukirg temas üha kasvab. Ta hakkas perele ja tuttavatele erinevaid gluteenivabu maiuseid valmistama ja nautis nende tegemist kogu hingest. Lähedaste jaoks oli Ebe näol aga ilmselt tegemist lemmikinimesega maamunal – kes ei ootaks suussulavate šokolaadihõrgutistega saabuvat külalist?
Samal ajal asus Ebe õppima TTÜ magistrantuuri toidutehnoloogia erialale. «Bakalaureusekraadi tegin haldus- ja ärikorralduses, magistriõpingutes liikusin oma kirele lähemale,» muigas Ebe.
Kõige suurema hoo sai tema kirg aga sisse Londonis Hotel Cafe Royalis praktikandina töötades, kus ta pidi ise arendama muna-, suhkru-, gluteeni- ja laktoosivabu retsepte restoranile. Just seal mõistis ta, et selles valdkonnas on ka Eestis väga suur arenguruum. Tagasi kodumaale jõudes tegi Ebe oma unistuse reaalsuseks. Ta mõistis, et kaotada pole mitte midagi.