Mitu sekspartnerit on liiga palju?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Me kõik oleme pidanud silmitsi seisma selle ebamugavust tekitava küsimusega: «Ja mitme inimesega sina oled maganud?» Kuigi seksuaalne ajalugu ja sekspartnerite arv on igaühe enda asi – peaasi, et sa käitud turvaliselt – siis uuringud näitavad, et number mängib jätkuvalt rolli.

Esmakohtingul pole muidugi tark «numbrit» teemaks võtta, aga kui te olete juba jõudnud suhtesse, tuleb seksuaalne ajalugu varem või hiljem teemaks. Kuid kas on tegelikult ka vahet, kui suur on sinu skoor? Kuigi on aasta 2016, on vastus ikka veel jah, vahendab Mirror.

«Mitteideaalne» voodipartnerite arv on riigiti erinev, kuid uuring, mis viidi läbi Suurbritannias, näitas, et vähemalt seal on meeste puhul number 15 juba halvamaiguline. Õnneks näikse puuduvat sooline erisus – naiste puhul peetakse liigseks numbrit 14.

Topeltstandardi puudumist näitab ka «ideaalne» voodipartnerite arv. Kui meestelt küsiti, milline on naiste puhul «aktsepteeritav» number, saadi vastuseks 7,5. Naised nimetasid selleks arvuks 7,6.

Voodipartnerite arvust võiks siiski omavahel rääkida. Mitte selleks, et kellelegi silte külge kleepida või tüli ja armukadedust üles kiskuda, vaid tegemist on hea võimalusega arutada omavahel võimalikke suguhaiguseid või muid probleeme, mis sul olla võiks. Seega: hinga rahulikult sisse ja võta jutt üles. Piisab vaid ühest korrast kondoomita seksimisest, et see halvasti võiks lõppeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles