Kuus asja, mida ei tohi kuivatisse panna

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuivatid võivad su elu teha väga mugavaks – masinast võtad välja kuivad ja puhtad riided, mis saaks olla mõnusam?! Aga pesupäev võib muutuda õudusunenäoks, kui sealt masinast tuleb välja tundmatuseni muutunud riideese.

Et seda vältida, tuletab news.com.au meelde, milliseid rõivaid ei tohiks kuivatisse panna.

  1. Rinnahoidjad. Haagid, pitsid, paelad, korvid, korvis peituvad vormivad traadid... Rinnahoidja juures pole vaat et ühtegi osa, mis ei saaks kannatada, kui see tunniks kuuma metallkonteinerisse keerlema panna.
  2. Ujumisriided. Ujumisriided on ette nähtud vormis püsima basseini- ja merevees, nii kahjustab kuivatisse panemine neid tugevalt. Las trikoo kuivab ikka nööril.
  3. Sukad ja retuusid. Neil on kombeks kuivatis kokku tõmmata, samuti hakkavad nad hargnema. Üleüldse peaks neid tegelikult käsitsi pesema.
  4. Litritega rõivad. Need on glamuursed, säravad ja rippuvad, samuti tulevad litrid masinas kergesti küljest. Pese selliseid riideesemeid käsitsi.
  5. Ketsid. Masinasse panemine mitte ainult ei kahjusta su jooksutosse, aga hääl, mida kummitallad masinas pööreldes teevad, võib su aeglaselt hulluks ajada. Kuivatamiseks topi jalanõud täis ajalehti ning aseta radiaatori lähedusse.
  6. Vaibad. Lõpetuseks – kui teed kodus suurpuhastust ja pesed ka vaipu, siis jälgi, et kuivatisse ei jõuaks ükski vaip, mille alus on kummist. Libisemist ära hoidev kummipõhi – nagu on vaipadel, mida enamasti kasutatakse vannitoas või esikus – võib kuivatis põhjustada tulekahju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles