Mis peitus rikaste linlaste mantli all?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Oled sa kunagi tahtnud oma silmaga näha ja oma käega katsuda rõivaid, mida kandsid inimesed keskajal? Eesti Ajaloomuuseumis on sul nüüd see võimalus.

Eesti Ajaloomuuseum jätkab järgmisel nädalal Suurgildi hoones teemaõhtute sarjaga «Keskaja rõõmud». Sellest, mida kandis rikas linlane 16. sajandil, räägib rõivaajaloolane ja kostüümide meister Katrin Koch-Maasing, samuti õpetatakse tegema nahast kukruid.

Koch-Maasingu juhtimisel tutvutakse ka näitusel «Keskaja rõõmud» eksponeeritud rõivaste ja aksessuaaridega. Juttu tuleb sellest, millised olid keskaja iluideaalid, mis oli moes ja mida tänavale või peole selga pandi. Keskajal polnud rikkus häbeneda. Suurgildis toimunud pidustustel näitas kaupmees end oma uhkeimates rõivastes, riietudes koos oma prouaga kallitesse karusnahkadesse ja peenetesse kostüümidesse, mida ilustasid uhked aksessuaarid. Teemaõhtu sissejuhatuseks tutvustatakse näituse tarbeks õmmeldud kaupmehehärra ja –proua kostüüme, mis on rekonstruktsioonid 16. sajandist.

Ringkäigu järel toimub õpituba, kus osalejatel on võimalik kostüümimeistri juhendamisel saada teoreetilisi ja praktilisi teadmisi valmistades endale koopia ühest keskaegsest aksessuaarist – nahast kukrust.

Üritus toimub 6. oktoobril kell 18, osalemiseks palutakse eelnevalt registreerida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles