Mida su kõnnak sinu kohta ütleb

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nagu me teame, võib näiliselt suvaline kehakeel paljastada palju rohkem, kui me tahaksime välja näidata. Portsmouthi ülikoolis teostatud uus uuring näitab, et isegi kõnnak võib anda aimu, milline on kellegi iseloom.

Väljaandes Journal of Nonverbal Behaviour avaldatud uuringus analüüsiti 29 inimese kõnnakut jooksulindil, et näha, kas selles võiksid kuidagi avalduda teatud omadused nagu ekstravertsus, meeldivus, neurootilisus või isegi agressiivsus, vahendab Good Housekeeping.

Kõik katses osalejad täitsid vastavaid küsimustikke ja käisid seejärel loomulikult oma tempo järgi, nagu nad tavaliselt käivad. Nende liikumine jäädvustati liikumismustri salvestussüsteemiga. Tulemused?

Kui su puusad õõtsuvad: oled tõenäoliselt peo hing. Need, kelle vaagnaluu liikuvus oli suurem kui teiselt, olid ka paremate sotsiaalsete oskustega. «Naiste puhul tuli välja tugev positiivne seos meeldiva iseloomu ja puusaliikuvuse vahel,» märkis uuringu juhtautor Liam Satchell.

Kui su puusad liiguvad jõuliselt: hoiavad inimesed sust eemale, kui sul on halb tuju. Uuringus leiti, et kui puusaliikuvus on rohkem liialdatud, on see seotud agressiivsema iseloomuga. Satchelli selgitusel võib selline iseloomulik kõnnak olla koguni oluline eelseisvate kuritegude prognoosimisel. 

Kui su puusad püsivad kaunikesti paigal: oled ehk milleski andekas. Need katses osalejad, kelle keha liikus kõndimisel minimaalselt, olid loovad ja kohusetundlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles