Kas juuksevitamiinid tõesti toimivad?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Apteegi käsimüügist võib soetada mitmeid preparaate, mis väidetavalt kiirendavad juuste kasvamist ning teevad juuksed terveks ja läikivaks. On see tõsi ja kas selliste toidulisandite peale on tõepoolest mõistlik raha kulutada, uurisime Thaya Shop&Salon juuksur-stilist Patrice Danielilt.

«Juuksevitamiine on kindlasti mõtet võtta ning aastas tuleks teha kaks kuuri - üks kevadel, teine sügisel. Kuurid kestavad enamasti kolm kuud ning see on ka aeg, mille järel näeb tulemusi,» soovitab spetsialist ja toonitab, et loomulikult peab vitamiinide võtmisega olema järjepidev. «Kevad ja sügis just seetõttu, et need on hooajad, kus kogu keha ning nii ka juuksed on väsinud.» 

Patrice Danieli selgitusel muudavad nn juuksevitamiinid juuksed tugevamaks ja läikivamaks ning aitavad saavutada juuste regulaarset kasvu. Kui aga juuste väljalangevus on märgatavalt suur, tähendab see, et juuksekasv on liiga kiire - mis vanemas eas võib tähendada hõredaid juukseid - seetõttu ongi oluline saavutada juuste regulaarne kasv. Normaalne juuksekasv on 1,5 cm kuus. 

Juuste väljalangemise vastu soovitab Patrice proovida ka välispidiseks kasutamiseks mõeldud tooteid, näiteks Kerastase Soecifique Stimuliste pihustit. «See toode aktiveerib juured, muudab juuksed tugevamaks ning annab neile läiget,» ütleb ta ja lisab, et see on juba väga spetsiifilise otstarbega toode.

Kuna juuksekasvu soodustavate preparaatide valik on väga lai, võib valiku tegemine osutuda keeruliseks. Patrice soovitab eelkõige mesilasemapiimaga tablette (otsi tootelt märgistust Royal Jelly), sest mesi muudab naha ja juuksed vastupidavamaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles