Uued uuringud paljastavad, et lapse intelligentsus pärineb emalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Uus uuring, mis avaldati Psychology Spot ajakirjas selgitab, et inimesed sünnivad kindlate geenidega, mis töötavad erinevalt vastavalt sellele, kas nad on ema või isa poolt. Mis puudutab intelligentsust, siis see tuleb emalt. 

Inimesed usuvad, et tarkus tuleb nii emalt kui isalt, aga tuleb välja, et see ei ole nii, vahendab Goodhousekeeping.com. Intelligentsuse geenid asuvad X-kromosoomides ja kuna naistel on neid kaks, siis see tähendab, et neil on kaks korda suurem tõenäosus saada intelligentsus oma emalt.

Isegi, kui isa poolt tulevad mõned intelligentsuse geenid, siis on suur tõenäosus, et neil ei ole su ajule mitte mingisugust mõju, sest nad toimivad ainult siis, kui nad tulevad ema poolt. Põhimõtteliselt on nii et, kui sama geen tuleb isa poolt, siis see deaktiveerub. Loomulikult toimib teistsuguste geenidega vastupidine protsess, et nad aktiviseeruvad ainult siis, kui nad tulevad isa poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles