Hommikuseks teeb tervisele head

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uurimuse kohaselt pole hommikuseks mitte pelgalt meeldiv, vaid ka äärmiselt tervislik algus päevale, aidates tugevdada immuunsüsteemi, kirjutab idiva.com.

Nimelt on oma päeva seksiga alustavad inimesed tervemad ja õnnelikumad kui need, kes valivad enne kodust lahkumist vaid tassikese teed ja mõned võileivad.

Hommikuseks teeb külmetumise või viirushaigustesse nakatumise vähemtõenäoliseks ning võib parandada ka teie juuste, naha ja küünte seisukorda.

«Hommikul seksimine toodab hea tuju hormooni oksütotsiini, mis annab paaridele terveks päevaks armastuse ja omavahelise sideme tunde,» on öelnud Ameerika teadlane ja seksiekspert dr. Debby Herbenick, kes on kirjutanud raamatu «Kuna see on hea» («Because It Feels Good»).

Ta lisas: «See teeb teid tugevamaks ja ka ilusamaks: hommikuseks võib tugevdada teie immuunsüsteemi terveks päevaks, tõstes nakkuste eest kaitsvate antikehade IgA taset teie veres.»

Lisaks vallandab hommikuseks tema sõnul kemikaale, mis turgutavad naissuguhormooni östrogeeni taset, mis parandab naha ja juuste väljanägemist.

Teised uuringud näitavad, et sellega hommikuseksi plussid veel ei lõpe. Belfastis asuva Queensi ülikooli uuring näitas, et kolm korda nädalas seksimine (tõsi küll, mitte vaid hommikuti!) võib vähendada südame- või ajurabanduse riski poole võrra.

Nottinghami ülikoolis läbi viidud uuring paljastas aga, et mehi, kel oli 50ndates eluaastates regulaarne sekselu, ohustas eesnäärmevähki haigestumine teistest vähem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles