Kuidas kaitsta ennast energiavampiiride eest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Energiavampiiriks nimetatakse tavaliselt selliseid inimesi, kes imevad sinust energia välja nagu vampiirid. Kuidas selliseid inimesi märgata ja mida teha, et nad ei varastaks kogu sinu energiat?

See on üsna tõenäoline, et oled oma elus mõne energiavampiiriga kokku puutunud, vahendab PureWow. Kuidas ennast nende eest kaitsta?

Tea, kuidas neid ära tunda

Energiavampiir kõlab üsna ohtlikult, aga tegelikult ei pea ta üldse olema sinu vaenlane, ta võib olla sulle väga lähedane sõber. Sa saad aru, kui keegi on energiavampiir, sest pärast igat kohtumist tunned sa ennast väsinu ja jõuetuna. Nad kipuvad olema dramaatilised, hädalised ja nõuavad kohutavalt tähelepanu ning hoolt.

Pane paika piirid

Kui see on mõni sinu sõber, siis tunneta, kui palju sa suudad temaga korraga koos olla. Kui see on keegi sinu töökaaslastest, kellele meeldib pikalt rääkida, siis pane paika ajaline piir ja anna sellest talle teada, et sul on näiteks ainult viis minutit.

Ära karda olla natukene ebaviisakas

Vahepeal pead sa lihtsalt energiavampiiri jutu katkestama ja keelduma nende välja pakutud ideedest, aga sa pead olema endas kindel ja see võib tähendada seda, et pead olema natukene ebaviisakas.

Otsi tuge sõpradelt

Tee nii, et sa suhtled temaga ainult siis, kui te saate kokku teiste inimestega. Nii on tema energia imemisvõime jagatud kõikide sõprade vahel ja sa ei pea ainukesena kannatama.

Ära proovi neid muuta

Aktsepteeri seda, et nad on üsna elavad, aga vahest väga väsitavad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles