Kes on õnnelikumad, kas nooremad või vanemad inimesed? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa oled kurb ja nutad, et su elu ei lähe mitte kunagi paremaks? Vastupidi, teadlased leidsid, et inimeste õnnetunne kasvab koos vanusega.

Vanaks saades hakkavad meie kehad valutama, vastutus kasvab ja kahetsused suurenevad, see peaks meid justkui õnnetuke tegema, vahendab Elite Daily. Teadlased uurisin inimesi vanuses 21 kuni 99 ja leidsid, et vanemad inimesed on õnnelikumad kui noored. Leiti, et kahekümnendates olevad noored on suuremas stressis ja depressioonis, kui näiteks üheksakümnendates olevad inimesed.

See tuli üllatusena isegi San Diego teadlastele, et inimesed, kes olid vanemad tundsid ennast õnnelikumana, rahulolevana, vähem stressis ja ärevuses, kui nende nooremad katses osalejad.

Miks on inimesed vanemas eas õnnelikumad?

Esiteks sellepärast, et vanemas eas on meil teised eesmärgid kui noorena, mil väga paljud püüdelvad materiaalsete sihtmärkide suunas. Vanemana peetakse oluliseks väärtuslike suhete hoidmist ja meeldejäävate sündmuste või tegemiste kogemist.

Teiseks on sul näiteks kuuekümnendaks aastaks juba palju kogemusi ja sa oled nii mõndagi oma elus näinud. Mida kiiremini sa avastad, mis sind päriselt õnnelikuks teeb seda parem. Kogemus tuleb ajaga ja nii saadki iga aastaga järjest õnnelikumaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles