Uue suhte algusnädalad: mida oodata, kuidas käituda?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sulle tundub, et lõpuks oled sa leidnud Selle Õige, võib olla üsna raske end tagasi hoida. Paratamatult tormab mõte juba ühistesse vanaduspäevadesse, liblikad pekslevad kõhus hirmsa hooga ning oma emotsioonide tagasihoidmine tundub keeruline. Muidugi tasub leitud õnne nautida, kuid ühtlasi ei tohiks iseendale ega oma partnerile liiga suurt pinget peale panna.

Esimesed suhtenädalad on kriitiline aeg – siis selgub, kellega sa tegelikult suhtesse oled astunud, kuidas te omavahel klapite ning kuidas teie elud üheks saada võivad. Te näete, kas olete mõlemad valmis tegema pingutusi, et teie suhe pidama jääks. Enne, kui sa sündmuste käigust ette ruttad, järgi neid Bustle’i nippe!

1. Lase asjadel juhtuda ilma tagant sundimata. On nii lihtne hakata plaanima pulmakleiti ning valima potentsiaalseid lapsenimesid, kuid on ääretult oluline, et sa lased asjadel lihtsalt juhtuda ning ei avalda omapoolset survet. Lase asjadel voolata, püüa olla sina ise ning eelda võimalikult vähe.

2. Ära oota pidevalt suhtlust. Kui sulle keegi väga-väga meeldib, tundub iga sõnum, Facebooki- või Instagrami-postitus elu ja surma küsimus. Sa mõtled end haigeks, püüdes aru saada, mida teine pool tegelikult mõtleb ning kui ta sulle kohe ei vasta, võid kogeda kerget paanikatki. Esimestel nädalatel ära oota pidevat suhtlust – üksteisest pausi võtmine käib asja juurde. Nii olete ka kindlad, et te ei kiirusta suhet tagant.

3. Mõista, et sa ei pea kellelegi aru andma (ja vastupidi). Esimestel nädalatel pole te tõenäoliselt veel kokkulepitult monogaamses suhtes ning kuigi see võib tekitada sinus ärevust, on oluline jääda rahulikuks. Ta ei ole kohustatud sulle oma tegemistest detailselt ette kandma – täpselt nii, nagu sina ei ole kohustatud talle aru andma. Ristküsitlemine on kiireim viis kirge summutada.

4. Ole sada protsenti sina ise. Muidugi tahad sa end näidata kõige paremast küljest ning sa tunnedki, et just seda sa neil päevil oled – parim versioon iseendast. Samas ei tohiks sa unustada oma põhimõtteid ja moraalset koodeksit, sest sa ju ei taha, et keegi armuks sinu võltskuvandisse.

5. Ole valmis, et see ei pruugi kestma jääda. Ükskõik, kui palju sulle keegi esimestel nädalatel ka ei meeldiks, võib juhtuda, et mida rohkem sa teda tundma õpid, seda enam selgub teie omavaheline sobimatus. Seda juhtub, see on täiesti normaalne!

6. Ära oota kõigi tema armastatutega kohtumist. Enda kellelegi avamine on suur samm ning veel suurem samm on selle inimese sõprade ja perekonna ette toomine. Seetõttu on tark mõte mitte seda pinget suhte algusnädalatele panna. Enamik inimesi tahavad olla kindlad, et tegemist on pikaajalise suhtega, enne kui partnerit oma lähedastele tutvustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles