Kümme tsitaati tuntud naistelt võrdse palga kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Charlize Theron, Sienna Miller, Amy Poehler.
Vasakult: Charlize Theron, Sienna Miller, Amy Poehler. Foto: Fotor.com

Naised saavad tunnis umbes 18 protsenti väiksemat palka kui mehed. Miks see nii on, ei oska keegi täpselt selgitada, kuid kahjuks on see nii olnud juba aastaid. Palgalõhe on aja jooksul veidi väiksemaks muutunud kui see oli varem, ent pikk maa on veel minna.

Huff Post tõi välja kümne tuntud naise tsitaati, mis viitavad sellele, kui väga oleks meil vaja võrdset palka.

Emma Watson: «Reaalsus on see, et kui me ei tee midagi, siis kulub 75 aastat enne, kui naised saavad sama töö eest meestega võrdset palka. Ma oleksin siis 100-aastane.»

AFF
AFF Foto: Arroyo-OConnor/AFF/PA Images

Beyonce: «Kui naised ja mehed mõlemad ei ütle, et see pole aktsepteeritav, siis ei muutu midagi. Mehed peavad nõudma, et nende naised, tütred, emad ja õed teeniksid rohkem. Võrdsust saab saavutada juhul, kui naised ja mehed saavad võrdset palka ning neid austatakse võrdselt.»

AP
AP Foto: 13thWitness/AP

Sienna Miller: «Tegemist oli näidendiga, kus olime laval vaid mina ja meesnäitleja ning mulle pakuti poole väiksemat palka kui mehele. Kui laval oleks kaks meest, siis sellist asja ei juhtuks. Kurb, aga ma loobusin sellest pakkumisest. See on ainus moodus, kuidas oma seisukohta väljendada.»

Reuters
Reuters Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Venus Williams: «Kujuta ette, et oled väike tüdruk. Sa kasvad suureks. Sa treenid nii palju kui saad koos teiste tüdrukute ja poistega. Sul on unistus. Sa võitled, töötad, ohverdad selleks, et olla nähtav. Sa pingutad sama palju kui teised. Aga siis jõuad sa punkti, kus sulle öeldakse, et sa pole poistega võrdne. Sa oled peaaegu sama hea, aga mitte päris. Kujuta ette, kui hävitavalt see mõjub.»

PA Images
PA Images Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/PA Images

Amy Poehler: «See pole ülereageerimine, kui sa küsid seda, mida sa tahad ja vajad.»

Reuters
Reuters Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Ellen Page: «Kui mõni poliitik on selle vastu, et naised ja mehed saavad võrdset palka, siis mul tekib küsimus, et kas see inimene peab ikka poliitik olema?»

AP
AP Foto: Jordan Strauss/AP

Gwyneth Paltrow: «Palk on see, mis näitab, mida sa väärt oled. Kui mehed saavad sama asja eest palju rohkem palka, siis see tekitab nigela tunde.»

AFP
AFP Foto: Terry Wyatt/AFP

Viola Davis: «Mida sa oma tütrele ütled, kui ta suureks kasvab? «Sa pead aru saama, et sa oled tüdruk. Sul on vagiina. See lihtsalt pole nii väärtuslik.».»

Reuters
Reuters Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Charlize Theron: «Tüdrukud peavad teadma, et feministiks olemine on hea asi. See ei tähenda, et sa vihkad mehi, see tähendab võrdseid õigusi. Kui sa teed mehega sama tööd, siis tuleb sind kohelda ja tasustada samuti nagu teda.»

Reuters
Reuters Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS

Maria Shriver: «Kui me maksame naistele vähem kui meestele, siis me ütleme naistele, et nende töö pole nii väärtuslik. Me oleme kõik võrdselt väärtuslikud. Ja me peaksime saama võrdset palka.»

AFP
AFP Foto: Alberto E. Rodriguez/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles