Naised paljastavad, mida on abielulahutused neile õpetanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled mitu korda abiellunud ja lahutanud, siis ühel hetkel võib su peast läbi käia mõte, et äkki aitab. Samas on palju naisi, kes on kaks või isegi kolm korda lahutanud, ent siiski usuvad abielusse ning abielluvadki uuesti.

Raamatuautor Janice R. Love ütles, et tema on üks neist: «Ma olen kaks korda lahutanud, aga ma usun ikka abielusse.» Tema sõnul on selge: ärge andke alla! «Isegi, kui oleks ühe, kaks või kolm korda põrunud, ära loobu armastusest teiste ega enda vastu,» sõnas ta. Toome Preventioni abiga teieni nende naiste mõtted, kes on korduvalt abiellunud ja lahutanud.

1. Sa pead tegema otsuseid enda, mitte kellegi teise pärast

Michelle on kolm korda abielu lahutanud ja lahutused on talle nii mõndagi õpetanud. «Kui oled abiellunud rohkem kui korra ja su abielu ei ole hea, siis ära piina end vaid sellepärast, et sa kardad teistele halba muljet jätta. Mõned inimesed võivad sind kritiseerida, aga sa ei tohi lasta sel end mõjutada.»

2. Sa pole läbikukkuja

«Inimesed mõtlevad, et abielu ei jäänud püsima, sest nad ei pingutanud piisavalt või neil on midagi viga. Ja kui oled lahutanud rohkem kui korra, siis on väga kerge iseennast süüdistada,» ütles Vicki, kes on lahutanud kaks korda ja kirjutanud sellest ka raamatu. Vicki sõnul võivad ka teised hakata sind süüdistama, kuid seda ei tasu tõsiselt võtta, sest abielu edukust ei näita see, kui pikalt abielu kestis. «Kui seisad silmitsi teiste kriitikaga või kui hääled sinu peas kinnitavad, et asi on sinus, siis tuleta endale meelde, et terved, õnnelikud ja täisväärtuslikud abielud ei lõpe lahutusega.»

3. Sina ei saa kedagi parandada

Kolm korda lahutanud DeeDee ütles, et kunagi ei tasu uude suhtesse minna mõttega, et sina suudad teist inimest parandada. «Ta on see, kes ta on ja sa pead sellega leppima. Ma soovitan ka uue partneri tausta uurida. Seda on kurb tunnistada, aga kõik pole sugugi sellised, nagu nad esmapilgul tunduvad.»

4. Leia moodus, kuidas uusi kogemusi hinnata, sest see muudab kõike

«Jah, ma olen kaks korda abielus olnud ja ma ei häbene seda,» ütles Genise. «Ma poleks täna see, kes ma olen, kui mul poleks neid kogemusi, mis mul praegu on. Kuigi mõlema lahutuse asjaolud olid erinevad ja need tegid erineval moel haiget, hindan ma neid kogemusi. Esimesel korral abiellusin liiga noorelt, aga sellest liidust sündisid minu kaks ilusat poega.»

5. Andestamine on hädavajalik

Kaks korda lahutanud Beverly on õppinud, et iga asi lõppeb kord ja praegusel hetkel on täiesti normaalne olla üksinda. «Minu jaoks oli andestamine see, mis aitas mul edasi liikuda. Paranemine algas siis, kui ma suutsin endale ja oma endisele abikaasale andestada. Paranemine toimub sügaval minu sees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles