Selle suve trendikaimad varbad

, nutiajakiri 30+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merili Neidla

​Suvises pediküürimaailmas valitsevad mustrid, lilled, värvilised sätendavad kivikesed ning kõik muu lustlik ja vallatu, kirjutab nutiajakiri 30+. «Selle suve suurim pediküüri-hitt on aga Swarovski kristallid, millega oma varbaid kaunistada,» nendib küünetehnik Christi Kremm.

«Kõige blingimad varbaküüned, mida tänavu suvel näinud olen, olid üleni väikeste säravate kivikestega kaetud,» kinnitas kosmeetik Katrin Väli eelkõneleja juttu.

Küünetehnik Merili Neidla klientide hulgas on praegu suurmoeks aga prantsuse pediküür koos 3D küünemaalingutega.

Samas võib end trenditeadlikuna tunda ka siis, kui lasta teha pediküür värvilise geel-lakiga või klassikaline prantsuse pediküür. Värvilise geeliga pediküüril on tavapediküüri ees mitmeid eeliseid: küüned püsivad kingade sees kuni järgmise pediküürini värvilised ning kulumata.

«Kasutage suvel ikka erksaid värvitoone, proovige ja katsetage. Küünelakkide toonidest on praegu väga populaarsed pastelsed värvid, aga ka erksad roosad ja oranžikad toonid,» jagas Kremm juhtnööre.

Väli aga teadis omalt poolt lisada, et tema meelest on väga kena lakkida küüned üle ühe varba eri värvitoonides lakkidega. Ja muidugi kaunistada kivikeste, kivikeste ja veelkord kivikestega. Millal veel, kui mitte suvisel ajal, mil need püsivad tänu lahtistele jalanõudele palju paremini varvastel?

Ning kui juba, siis juba – milleks piirduda kivikestega, kui saab lisada ka varbasõrmuseid ehk siis varbuseid. «Olen pealinna tänavail jalutades näinud tõeliselt uhkeid jalakette, mis ulatuvad suure varba ümbert hüppeliigeseni välja,» märkis Väli.

Neidla sõnul võib igaüks oma varbaid erksamaks ja värvilisemaks tuunida. «Saab liimida laki peale kivikesi või lakiga joonistada, kleepekaid või vesipilte kasutada, isegi templid on müügil,» loetles ta.

Prantsuse pediküür 3D küünemaalinguga

Prantsuse pediküüri saab teha küüntele, mis ei ole kõige paremas korras ‒ kas on küüneplaat väga habras või küüned viga saanud. Sellisel juhul tuleb küüs eelnevalt katta erilise, nn camouflage-geeliga või beeži lakiga. Nii on küünetehnikul hõlbus küüneplaadil inetud kohad varjata. Seejärel tehakse tavapärane protseduur.

Foto: Merili Neidla

Klassikaline Prantsuse pediküür

Prantsuse pediküüri protseduur on täpselt sama lihtne kui geeli kandmine sõrmeküüntele: esiteks antakse küünele õige kuju, siis pannakse küüneotstele valge geel ning lõpuks kaetakse varbaküüned spetsiaalse geeliga.

Prantsuse pediküür vajab hooldust iga pooleteise kuu tagant, sest varbaküüned kasvavad kaks korda aeglasemalt kui sõrmeküüned. Kes eriti sageli rannaliivas seikleb, see võiks hoolduses käia kord kuus. Kõige rõõmustavam on aga asjaolu, et oma küünekuju polegi eriti oluline, geeli abil on seda lihtne igati muuta ja valge osa tehakse valge geeliga. Tulemus on püsiv ja äärmiselt ilus.

Foto: Merili Neidla

Kivikestega pediküür

«Et kivikesed varvastel ikka võimalikult kaua püsiksid, panen need pintsettidega pediküüri lõpetuseks. Asetan need veel kuivamata küünelaki peale ja siis kohe UV-lambi alla. Lõpetan protseduuri pealisgeeliga, mis kinnitab kristallid-kivikesed veelgi tugevamini ja annab küüntele ilusa läike,» kirjeldas küünetehnik Christi Kremm tööprotsessi. «Kui aega napib, võib kinnitada kivikesed ka pealisgeeli sisse, aga siis on oht, et kaunistused ei püsi hästi peal.»

Foto: Christi Kremm

Pediküür nude-toonis geeliga

Tagasihoidlikud nude-toonis geel-lakid on suveks suurepärane valik. Kui varbaküüned on ebatasased, siis geeliga saab need tasandada, samas teha huvitavat disaini, millega küünte väljakasv pole nii nähtav kui tumeda laki puhul. Geel muudab küüned vastupidavamaks, muretsema ei pea ka laki kulumise pärast.

Foto: Dairis Püvi

Swarovski pediküür

Kui soovid panna küünele ka mõne kaunistuse – kleepsu või kivikese ‒, pane see kuivanud lakile enne pealislakki ja alles siis kata kogu küüs pealislakiga. Kleepsu või kristalli saad aluselt kergesti kätte ja mugavalt küünele õigesse kohta asetada hambaorgiga.

Foto: Dairis Püvi

Koduse pediküüri nipid

  • Enne küünte lakkimist puhasta küünepinnad küünelakieemaldajaga kreemijääkidest. Varvaste vahele võid panna ka rulli keeratud paberkäterätiku, see hoiab varbad üksteisest eemal, mistõttu on lihtsam lakkida.
  • Varbaküüsi lõigates pea silmas, et sa ei lõikaks küünt kaarekujuliselt, vaid sirgelt: muidu võib küüs hakata sisse kasvama. Viili küünenurgad kergelt ümaraks. Ära lõika küüsi väga lühikeseks – kui näpuga kergelt varbaotsale vajutades on küüneserv tunda, on pikkus õige. NB! Lõika küünt tangidega umbes 2 mm kaupa naksides: kui lõikad korraga palju, võib küüs praguneda.
  • Ära raputa küünelakipudelit enne lakkima asumist! Lakki tuleb küll segada, aga tee seda pudelit käte vahel rullides. Raputades tekivad laki sisse õhumullid, mis võivad peale kandes lakipinna rikkuda.
  • Et varbaküüned ei muutuks kollaseks, kasuta alati aluslakki, pealislakk seevastu pikendab värvi iga. Uuenda pealislakki iga paari päeva tagant, et kaitsta küünte värvi ja sära. Jälgi kindlasti, et kataksid pealislakiga küüne eesmise ääre, sest just sealt hakkab lakk tavaliselt maha kooruma.
  • Varbaküüntele kanna värvilist lakki kindlasti kaks kihti, siis püsib see kauem peal. Kui tahad, et lakk püsiks ilusasti peal viis päeva, kasuta pärlmutterlakki, see ei näita väikeseid pragusid välja.
  • Kuigi lakk võib tunduda täiesti kuiv, kulub sel tegelikult kinnistumiseks umbes 12 tundi. Igasugune kokkupuude niiskusega võib lühendada pediküüri eluiga. Niiskuse mõjul võib lakk lahti lüüa. Väldi kindlasti kinniseid jalatseid sel päeval, kui pediküür on tehtud, et lakk jõuaks kõvasti kinni kuivada.
  • Kasuta varvastel küüneõli iga päev, et nahk küüne ümber ei muutuks liiga kuivaks. Nii ei teki küünte servadesse naharibasid ja küünele kuiva nahavalli, mis mõlemad võivad põhjustada laki murenemist.
  • Lakki võib peal hoida maksimaalselt kaks nädalat: pikema aja jooksul põhjustab see küüneplaadi kahjustusi ja värvimuutusi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles