Ema avastas, et tema tütarde magamistuba saab internetis jälgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks ema tegi hirmutava avastuse, kui selgus, et võõrad on interneti vahendusel jälginud, mis toimub tema 8-aastaste tütarde magamistoas.

Ema, keda välismeedias on nimetatud Jenniferiks, sõnas, et tema kaksikutest tütarde magamistuppa on paigutatud turvakaamera, kuid tal polnud aimugi, et toas toimuvat saavad jälgida ka täiesti võõrad inimesed. «Võõrad vaatasid, kuidas mu tütred mängivad, riideid vahetavad, magavad,» sõnas Houstonis elav Jennifer kohalikule uudistekanalile.

Jenniferini jõudis see õudne info läbi Facebooki grupi, mis koondab Houstoni piirkonna emasid. Shelby Ivie kirjutas Facebooki grupis, et ühe perekonna lastetuba saab jälgida läbi Webcams Viewer veebilehe. Webcams Viewer võimaldab jälgida enam kui kümmet tuhandet erinevat kaamerat üle maailma. 

Ivie soovis üles leida perekonna, kelle kodus see kaamera on ja neid hoiatada. «Mul olid pisarad silmis, kui ma mõtlesin, mida see pereema võib tunda, kui ta sellest teada saab,» lausus Ivie. Turvafirma tuvastas, et lastetoas olnud videokaamerasse häkiti sisse tõenäoliselt läbi arvutimängu, mida üks Jenniferi tütardest mängis.

«Meil on kodus turvakaamerad, et lapsi kaitsta, kuid nüüd ma tunnen, et ma vedasin neid alt,» ütles Jennifer. «Me ei kaitsnud oma lapsi, me seadsime nad hoopis ohtu.» Tänaseks on Jennifer koduste turvakaamerate sätteid muutnud, et pere tunneks on turvalisemalt ja ta ei luba enam oma tütardel internetti kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles