Kaheksa müüti petmise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mis on petmine? Kas see, kui su kaaslane mõtleb kellegi teise peale, suudleb kedagi teist või seksib teisega? Siin on kaheksa müüti petmise kohta, mis ei pruugi tõele vastata.

Browni ülikooli psühhiaater peab petmist üheks abielu või suhte suurimaks proovikiviks. Pärast seda, kui keegi kuuleb midagi petmisest, hakatakse kohe järeldama asju, mis ei pruugi üldse tõesed olla, vahendab askmen.com. Truuduse kohta levivad peamiselt järgnevad kaheksa müüti.

Müüt #1: Kui afäär tuleb välja, siis ei saa paar enam mitte kunagi õnnelikuks.

Truudusetust juhtub ja inimesed paranevad, aga sellest ei räägita väga thti avalikult. Paarid saavad oma suhte uuesti üles ehitada. Sellises olukorras peab oskama fakte ja väljamõeldisi eristama, kui kaaslane räägib ausalt kõik ära, siis tõde võib olla võimas relv, millega saab suhet päästa.

Müüt #2: Truudusetus ei ole kunagi lihtsalt seks, selle taga on suhteprobleemid.

Vahepeal on seks lihtsalt seks ja loomulikult on mõnel juhul ka tunded mängus, aga enamasti tahetakse lihsalt seksida ja nii ongi.

Müüt #3: Kui seksi polnud, siis ei saa seda petmiseks nimetada.

Paljud afäärid toimuvad üldse ilma seksita. Kas see, kui su partner on poole ööni üleval ja räägib oma vana klassikaaslasega juttu on petmine või ei ole? Ilmselt ikkagi on vaadatuna kaaslase silmade läbi. Petja annab endast osa kellelegi teisele, kellega ta tulevikus võib olla seksib.

Müüt #4: Afääri taga on seksuaalne atraktiivsus.

Kindlasti juhtuvad mõned afäärid just seetõttu, et inimesed tunnevad üksteise vastu kirge, mida nad ei suuda taltsutada. Teisalt petetakse tihti just emotsionaalsetel põhjustel, kus koos käimine ja üksteisele toeks olemine võib viia seksini.

Müüt #5: Probleemid abielus võivad viia afäärini.

Siin on sulle tõde: igas suhtes on probleeme, mistõttu see ei õigusta mitte kunagi petmist. Truudusetuse taga ei ole mitte see, et abielus on probleemid, vaid see, et inimesed ei oska neid probleeme lahendada.

Müüt #6: Üks kord petja, alati petja

Jah, sellised mehi on olemas, aga mitte kõik ei ole õelad ja igavesti lõdva püksikummiga. Kui juhtub, et keegi petab, siis selleks, et oma suhet päästa peab alustama sellest, et ta räägib ära kogu tõe. Ainult nii on võimalik midagi parandada.

Müüt 7#: Pärast petmist ütle oma abielule head aega

Mitte nii kiiresti. Üle poole abieludest elavad tegelikult petmise üle. Ligi pooled abieludest lahutatakse hoops seetõttu, et kasvatakse lahku ja ei osata üksteisega rääkida.

Müüt #8: Afäärid toimuvad alati endast noorema ja atraktiivsema inimesega

Jah, võib juhtuda, aga enamasti on uus silmarõõm lihtsalt keegi uus, mitte noorem, rikkam või atraktiivsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles