Suvised ilulõikused – jah või ei?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Nii mõnelgi meist tekib suvel soov teha iluprotseduure või isegi võtta ette ilulõikus. Kuid kas suvi on selleks hea aeg? Iluoperatsioonid on delikaatne teema, mida paljud tuttavate ja kolleegidega sageli arutada ei soovi.

Võib tunduda loogiline planeerida soovitud ilulõikus suvisele ajale, kui on võimalik saada pikem puhkus. Paar nädalat raamatuga päikesevarjulises kohas lõõgastuda ning haavad paranevad nagu iseenesest… või kas see ikka on nii? Teise äärmusena meenuvad vanaema jutud suvistest haavadest, mis kuidagi paraneda ei taha ning kergesti mädanema hakkavad. Selgust toovad Clinica esteetilise ilukirurgia kliiniku spetsialistid.

Kus on siis tõde? Kas õigus on rahvajuttudel või on tänapäeva arstiteadus need ümber lükanud? Nagu tihti juhtub, jääb ilukirurgide kogemusel põhinev tõde kahe äärmuse vahele. Küll siiski mitte päris keskele, kuna ka ilukirurgid soovitavad pigem suuremat kirurgilist sekkumist nõudvaid operatsioone suvel vältida ning ajastada need sügisesse või talve. Jahedam ilm võimaldab suuremate riiete abil varjata turseid ja sinikaid ning kompressioon-riiete kandmine on vähem piinarikas. Samuti on armide kaitsmine päikesekiirguse eest ülioluline. Samas on Eesti suvi nii üürike ning kahju oleks küsimusele «kus olid sina siis kui meil suvi oli?» vastata, et istusin hämaras toas ja päikest ei näinud.

Suvisteks iluprotseduurideks soovitatavad ilukirurgid valida väiksema kirurgilise sekkumisega iluprotseduurid, nagu näiteks ilusüstid, kus nahavigastus on minimaalne. Ilusüstid jaotuvad laias laastus kahte gruppi. Esimesed on miimilised lihaseid lõdvestavad ning teised on täitesüstid, kus täiteainega täidetakse juba olemasolevad kortsud.

Ilusüstid võivad suvisel perioodil olla heaks valikuks järgmistel põhjustel:

1. neist ei jää suuri arme, mida peaks päikese eest varjama ning naha pisivigastus piirdub süstlanõela torkega;

2. võimalik paistetus ning sinikad taanduvad üldjuhul mõne päevaga;

3. tulemused ilmnevad lühikese ajaga.

Oluline on siiski ka ilusüste puhul meeles pidada, et UV-kiirgus võib nende kestvust vähendada, kuna aitab kaasa kollageeni lõhustumisele. Kollageeni, mis meie nahale loomuliku elastsust annab, tasub igal juhul kaitsta. Korraliku UV-kaitsega päevakreem peaks olema osa iga inimese suvisest (aga veel parem, aastaringsest) nahahooldus plaanist. Ka kvaliteetsed päikeseprillid ning laia äärega kübar on omal kohal nii neile, kes soovib iluprotseduuri kestvust pikendada kui ka lihtsalt naha loomuliku elastsuse säilitamiseks. Suvi on aeg särada, süüa maasikaid, naerda palju ning nautida päikest, mida meile Eesti suves niigi jaopärast antakse. Ka lihtsamad iluoperatsioonid võib planeerida suvele ning nautida häid tulemusi juba puhkuse ajal, kui seda teha läbimõeldult ja mõistlikult.

Kokkuvõtlikult – plaani võimalusel suuremad ilulõikused teha peale suve. Küll aga on soovitav suvel ette võtta väiksemaid iluprotseduure, nagu ilusüstid jms. Võta ühendust Clinica meeskonnaga, et panna paika just Sinule parim aeg iluprotseduurideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles