Ettevaatust: sel viisil armastust otsides võid maadelda madala enesehinnanguga

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Moodsa aja vallalised teavad, et on üsna masendav 50 korda Tinderis «vasakule tõmmata», sest lihtsalt kõik profiilid on tüütuseni igavad... Ja siis ei tule selle ainsa  toreda mehega, kelle sa «paremale tõmbasid», kah klappi... Nüüd selgub, et kogu see swipe’imine on hakanud mõjuma inimeste psüühikale.

North Texase ülikooli teadlased kogusid kokku ligi 1300 meest ja naist, et vaadelda, kuidas mõjutab deitimine nende enesehinnangut ja –väärtust. Selgus, et need inimesed, kes kasutasid Tinderit ja muid sarnaseid kohtinguäppe, olid rohkem hädas oma kehadega ning maadlesid madala enesehinnanguga. Kogutud andmed näivad ka viitavat, et Tinderi-kasutajad tunnevad end rohkem seksobjektidena ning on väga tundlikud oma välimuse suhtes.

Huvitava puändina selgus aga, et kõige madalamad enesehinnangu näitajad registreeriti meeste, mitte naiste hulgas. Teadlased spekuleerivad, et tulemused on seetõttu kallutatud, et Tinderis lihtsalt ongi mehi rohkem.

Teadlased muidugi lisavad, et põhjapanevate järelduste tegemiseks on vaja asja rohkem uurida. Veel ei saa kindlalt väita, et Tinder ja muud sellelaadsed äpid madala enesehinnangu põhjuseks on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles