Mees, keskealine ja vallaline – kas tal on midagi viga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

40. eluaastates mehi, kes pole kunagi abielus olnud ja eelistavad vallaliseelu, peetakse parandamatuteks poissmeesteks. Naised on veendunud, et need mehed kas kardavad püsisuhteid või pole lihtsalt abieluks mingil põhjusel sobilikud.

Tegelikult võib ju olla mustmiljon põhjust, miks mees ei soovi püsisuhtes olla. Genius Beauty tõi välja mõned müüdid, mis on 40. eluaastates vallaliste meeste kohta levinud. Lisaks müütidele on toodud ka selgitus, miks ei tasuks neid mõtteteri uskuda.

Müüt: ta on luuser

Seda meest võib olla tutvumislehel üsna kerge ära tunda. Tema profiilipildiks võib olla halva kvaliteediga selfi või peegli ees tehtud pilt, kus ta ülakeha on paljast. Tema kasutajanimi võib olla midagi «seksikat», mis ei avalda sulle sugugi muljet. Kui leiad mõne taolise mehe tutvumisportaalist, ära tee ennatlikke järeldusi: ta võib olla väga tore mees, aga ta lihtsalt ei tea, kuidas õigesti naiste tähelepanu köita.

Müüt: ta on naistemees

Kui 40. eluaastates mees on endiselt vallaline, siis ei tasu kohe arvata, et tegemist on naistemehega, kes ei suuda end kontrollida. Nii võivad mõelda naised, kellele on kunagi haiget tehtud ja kes nüüd hoiavad sellest stereotüübist kinni, et end meeste eest kaitsta. Ent see ei pruugi olla muud kui vaid aegunud stereotüüp.

Müüt: ta kardab püsisuhet

Võib-olla on asi sootuks vastupidi. Kui sa mehe minevikku ei tea, siis sa ei saa ka kindel olla selles, et ta pole kunagi suhtes olnud või et ta pole näiteks mõne naise kätt palunud, ent on saanud eitava vastuse. Selleks, et meest üldse milleski süüdistada, peaksid sa teadma kogu lugu. Keegi meist pole kaitstud õnnetute suhete eest, neid võib elus ikka ette tulla. Oluline on aga see, et mõned tagasilöögid ei vähendaks su lootuks kunagi leida see üks ja õige kaaslane. 

Müüt: ta ei taha isaks saada

40. eluaastaks muutuvad mehe prioriteedid väga suurel määral. Keskeas hakkavad paljud mehed alles mõtlema pere loomisele. Kui 20. ja ka 30. eluaastates võivad mehed tunda hirmu abiellumise ning perekonna loomise ees, siis 40. eluaastates avastavad nad ühtäkki, et nüüd oleks selleks kõigeks õige aeg. Selleks ajaks on mees end tööalaselt piisavalt tõestanud, tal on kodu ja ta tunneb tõesti, et tahaks enda kõrvale naist ning lapsi. Kui kahtled, ära mõtle ise võimalikke põhjusi välja, vaid küsi mehelt otse, millised on tema kavatsused.

Müüt: ta pole abielluja-tüüp

Ära tee viga ega pööra vallalisele mehele selga arvates, et ju ta lihtsalt pole abielluja-tüüpi. Kui sa pole temaga korralikult suhelnud, siis ära tee ennatlikke järeldusi tema soovide või eesmärkide kohta. Võimalik, et ta pole kordagi abielus olnud sellepärast, et ta ootab õiget inimest, kelleks võid olla just sina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles