Olulised mõtted, mida tasuks 25. sünnipäeval meenutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

25-aastaselt oled endiselt noor, samas oled ilmselt juba omajagu kogemusi saanud ja elu on sulle nii mõndagi õpetanud. 

Lifehack tõi välja viis olulist mõtet, mida tasuks 25. sünnipäeval endale meelde tuletada. Neist mõtetest on abi ka siis, kui elu pole läinud päris nii, nagu sulle meeldiks. Kui pead allpool toodud mõtteteri meeles, siis ei tasu karta, et kaldud oma õigelt kursilt palju kõrvale.

1. Ära raiska aega inimeste peale, kes ei oska sind hinnata

Elu on piisavalt keeruline ka siis, kui sind ümbritsevad vaid positiivsed ja head inimesed. Ära raiska oma aega ja energiat nendele, kes ei oska sind hinnata või kes tekitavad sinus halva tunde. Kui tajud, et mõni sõber või tuttav kasutab sind lihtsalt ära või teeskleb sinu juuresolekul, siis lõpeta temaga suhtlemine ja liigu edasi. 

2. Tee kindlaks, mida sa tahad ja liigu selle suunas

Mitte keegi teine ei tea sind nii hästi, nagu sa ise tead ennast. Kahekümnendate eluaastate keskpaigas hakkad ilmselt taipama, et sina oled see, kes saab oma raja valida. See kehtib nii karjääri kui ka suhete kohta. Esialgu võib sind hirmutada see, kui pead iseenda eest täielikult vastutama, aga tegelikult on see vaid kasulik ja muudab sind iseseisvamaks. 

3. Ära võta kunagi kedagi enesestmõistetavalt

Pea alati meeles ja hinda neid, kes on sinu ümber ning kes toetavad sind rasketel aegadel. Sul on mõni hea sõber, keda sa pole ammu näinud? Võta telefon ja helista talle. Näita, et sa hoolid temast ja hindad teie sõprust. Pea meeles ka oma sugulasi ja pereliikmeid.

4. Sina saad valida, kas olla õnnelik või õnnetu. Vali õigesti

Me ei saa alati kontrollida seda, mis meie elus toimub, aga me saame kontrollida seda, kuidas me reageerime. Meenuta mõnda korda, kui oled saanud halbu uudiseid, ent sa ei läinud endast välja, vaid tulid olukorraga toime. Kui elu heidab su teele takistusi, siis leia enda seest üles jõud, et takistustega rinda pista ilma, et need sind maha murraksid.

5. Ära karda enda tundeid

Kuigi elu on lihtsam siis, kui sul on positiivne hoiak, ei tasu karta ka enda negatiivseid tundeid ega hirme. On täiesti normaalne, et vahel koged hirmu, kurbust või viha. Rasketel hetkedel on just tunded need, mis aitavad sul hakkama saada, sest kui sa suudad ka keerulisel ajal edasi liikuda, siis see näitab, et sa oled väga tugev inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles