Kuidas mõjub lahutus tervisele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kahjuks ei ole lahutus ainult paberitöö, mille saab paari päevaga kaelast ära. See on protsess, mille jooksul kogevad endised kaaslased emotsionaalseid ja füüsilisi muutusi. Loe, kuidas võib lahutus tervisele mõjuda. 

Lahutusega kaasnevad väga tõsised emotsionaalsed ja võib-olla ka füüsilised muutused, mis võivad su tervisele halvasti mõjuda, vahendab Self.

1. Sa oled ärevam kui kunagi varem

See ei ole oluline, miks te lahku läksite, aga see on kindlasti suur elumuudatus ja sellised suured muutused võivad kaasa tuua ärevuse suurenemist. Kui see hakkab sinu igapäevaelu segama, siis oleks kindlasti tark külastada psühholoogi või arsti, kes oskaks probleemile lahendust soovitada.

2. Lahutus suurendab depressiooniriski

See võib tunduda iseenesest mõistetavana, aga siiski on leitud, et lahutus suurendab depressiooniriski. Kusjuures eriti siis, kui inimene on oma elus varem pidanud depressiooniga võitlema. Uuringust selgus, et ainult 10 protsendil nendest, kes olid pärast lahutust depressioonis, avaldus haigus esmakordselt, 60 protsenti inimestest olid varem haigust põdenud.  

3. Võimalikud uneprobleemid, mis võivad viia kõrge vererõhu probleemini

Inimesed lõpetavad tihtipeale söömise ja magamise pärast seda, kui nad lahutavad. 2014. aastal tehtud uuringust selgus, et inimestel, kellel oli pärast lahutust raske uinuda, oli kõrgem vererõhk kui teistel.

4. Lahutus võib tõsta südamerabanduse riski

Uuringust selgus, et eriti mõjutab see naisi, kes lahutavad esimest korda. Muutusi meeste südamelihaste tegevuses võis märgata alles pärast teist või kolmandat lahutust.

5. Kõik eelnev kõlab jubedalt, aga on suur tõenäosus, et pärast mõnda aega tunned sa ennast tegelikult paremini

Selgus, et kaks aastat pärast lahutust ütles enamik inimesi, et nad on paremas mentaalses ja füüsilises vormis kui varem. Pärast lahutust läheb elu edasi ja mida tavapärasemas rütmis sa jätkad oma igapäevaelu, seda parem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles