Sting: sa oled mees alles siis, kui oskad naisi õigesti kohelda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sting
Sting Foto: Getty Images / Scanpix

Laulja ja terava sotsiaalse närvi poolest tuntud aktivist Sting usub, et tõeliseks meheks saab alles see mees, kes teab, kuidas naisi kohelda.

Paljudes ühiskondades on meheks saamiseks vajalik rituaal, kus noormees saadetakse metsa või mägedesse, pärast mida saab ta meheks, rääkis Sting selle suve alguses Chicagos korraldatud raamatufestivalil Litfest. «Moodsas ühiskonnas meil sellist asja pole,» sõnab ta. «Meie jaoks on asi palju ähmasem. Kuidas saab poisist mees? Ma ei usu, et see juhtub üleöö.»

«Paradoksaalselt on minu jaoks meheks saamine tihedalt seotud sellega, kuidas sa suhestud naistega,» selgitab Sting. «Sa oled tõeliselt mees alles siis, kui sa kohtled naisi hästi. Kui sa saad kontakti oma psüühe nende omadustega, mis sa pärisid oma emalt – kaastunne, hoolimine, intuitsioon, loomingulisus – siis oled sa mees. Muidugi võid sa osta relva, kasvatada lihaseid, ühineda sõjaväega, kanda vormi… Aga see kõik ei tähenda midagi.»

Stingi sõnul näitab küpsust just see, kuidas mees naist kohtleb. «Kui ühiskond kohtleb naisi hästi, – siis see näitab, kas me oleme ühiskonnana küpsed või mitte. Ükski ühiskond, mis ei kohtle naisi hästi, ei kasva iialgi suureks. Nii et minu jaoks on asi lihtne: et saada meheks, tuleb naistega käituda hästi, võtta neid võrdsetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles