Millal on parim aeg trenni teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mõned inimesed tõmbavad hommikul kell kuus tossud jalga ja lähevad jooksma, teistele meeldib pärast tööpäeva ennast natukene liigutada ja kolmandad teevad trenni lõunapausi ajal. Kuidas on kõige parem?

Pärastlõuna eelised

Päeva jooksul keha temperatuur tõuseb ja seda on oluline trenni jaoks teada. Pärastlõunal on keha temperatuur kõige kõrgem ja see tähendab, et lihased on soojemad, neid on parem treenida ja venitada, vahendab Greatist. Külmas kehaga on oht lihaseid vigastada, sest nad on kanged ega liigu nii hästi. Pärastlõunal on pulss kõige kõrgem ja vererõhk kõige madalam, mis samuti soosib head treeningut.

Hormoonide tase on samuti väga oluline. Testosteroon on nii meestele kui naistele lihaskasvuks ja tugevuseks väga oluline. Keha toodab pärastlõunase vastupidavustreeningu ajal rohkem testosterooni kui hommikuse treeningu ajal. Hommikused treenijad, ärge muretsege, ka sel ajal on hea trenni teha.

Hommiku eelised

Hommikul treenides on suurem tõenäosus, et midagi ei tule vahele nagu võib lõuna või õhtuga juhtuda. Hommikuse trenni üks suurimatest eelistest on see, et see tõstab kohe hommikul pulssi ja keha temperatuuri - nii sul on lihtsam ärgata. Õhtul, vahetult enne magamaminekut, ei soovitata trenni teha, sest see kahjustab une kvaliteeti. 45 minutit trenni hommikul tühja kõhuga põletab väidetavalt 20 protsenti rohkem rasvu kui muidu.

Soovitame treenida sellisel kellaajal, mis sulle kõige rohkem sobib. Hommikuti ära unusta lihaseid soojaks teha ja lõuna ajal hoia oma trennikott läheduses, et sul ei tekiks mõtet trenn ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles