Mis on paaride ideaalne vanusevahe?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Räägitakse, et vanus on ainult number, aga viimati Atlantas Emory ülikoolis tehtud uuringus selgus, et kaaslaste vanusevahe võib mõjutada seda, kui pikaajaline on suhe. Lisaks selgus, mis on paariliste ideaalne vanusevahe, et suhe püsiks kaua.

Goodhousekeeping.com vahendab meieni uuringu, milles osales 3000 inimest. Leiti järgmist: paaridel, kellel on suurem vanusevahe, on ka suurem risk lahku minna. Konflikti aluseks võivad olla erinevad elueesmärgid erinevas vanuses. See tähendab seda, et suurema vanusevahega paaridel on suurem erinevus püstitatud eesmärkides ning huvides.

Teadlased leidsid, et paarid, kelle vanusevahe on viis aastat, neil on 18 protsenti suurem tõenäosus lahutada, kui võrdse vanusega paaridel. Kui vanusevahe oli 10 aastat, siis tõenäosus lahku minna oli juba 39 protsenti. Paarid, kelle vanusevahe oli 20 aastat, neil ei lähe üldse hästi, sest teadlased leidsid, et nad lahutavad 95 protsendi tõenäosusega.

Leiti, et ideaalne vanusevahe kaaslaste vahel on üks aasta, sellisel juhul on vastav protsent 3. Samas öeldi, et need on lihtsalt statistilised andmed 3000 inimese kohta ja iga paar on erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles