Mets teeb lapse targaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Väikese lapsega metsaminek nõuab ehk mõnevõrra julgust, ent tasub end kindlasti ära – see aitab lapsel kohaneda uue olukorra ja keskkonnaga ning õpetab teda ümbritsevat märkama.

Lastele üldiselt meeldib metsas, kuigi kohanemine võtab natuke aega. Vähemalt mulle tundub nii, kui jälgin mööda Pärnu Raeküla metsa rõõmsalt tatsavaid põnne, kellest ühele on see päris esimene metsaskäik. Kaheaastane Loree pobiseb küll aeg-ajalt «koju», aga mis seal imestada – pisikestel jalgadel tuleb astuda mööda ebatasast pinda, rohi on kõrge ja puud veel kõrgemad.

Kasvataja Siiri Erala (33) eesmärk on meelitada lapsi loodust avastama. Alguses käekõrval, veidi hiljem juba iseseisvalt. Pärnus tegutsev Hoiuhoov võtab kuni viis last neljaks tunniks oma tiiva alla, aga liivakastis mängimise asemel suundutakse nendega loodusesse – metsa või rannaniidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles