Kümme põhjust, miks on oluline oma vanemaid austada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kes on jäänud sinu kõrvale nii heas kui halvas? Kes õpetas sulle kombeid ja kellele sa saad alati loota? Ikka oma kallitele vanematele.

Panime Female Firsti abil kirja kümme põhjust, miks on oluline oma vanemaid austada.

Nad on vanemad ja targemad. Neil on rohkem elukogemust kui sul.

Vanemad on sinu jaoks alati olemas. Nad on olnud su kõrval heas ja halvas, nende nõu tasub kuulata.

Nad on teinud samu vigu. Kuidas nad kõike teavad? Nad on ise palju asju läbi teinud.

Neil on tavaliselt õigus. Ükskõik, kui väga see sind närvi ei ajaks, siis neil on 99 protsenti õigus.

Nad tunnevad sind paremini, kui sa ise ennast tunned. Nad näevad sinus asju, mida sa ise tähele ei pane ja juhivad sellele tähelepanu.

Nad tahavad, et sa elaksid õnnelikku ja tervislikku elu. Kõik vanemad tahavad, et nende lapsed elaksid õnnelikult ja tervislikult ning nad teevad omalt poolt kõik, et sind aidata.

Vanemad on su saavutuste üle uhked. Neil on tõenäoliselt sahtlis su esimesed joonistused ja pildid sellest, kuidas sa lõpetad lasteaeda või kooli. Nad õnnitlevad sind iga kordamineku puhul.

Neil on suurepärased väärtushinnangud. Nemad õpetavad sulle elementaarseid kombed, et vanemad inimesed tuleb bussis istuma lasta, teise inimesega rääkides tõsta oma pea telefonist üles ja hoida taganttulevale inimesele uks lahti.

Nad kasvatasid sind. Nad investeerisid oma aega, raha, armastust ja kannatust, et sina oleksid selline, nagu sa praegu oled.

Nad ei ole igavesti sinuga. Ära võta neid iseenesest mõistetavatena, ühel hetkel neid enam ei ole. Iga sekund, mis sa nendega veedad, on väärtuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles