Lihtne põhjus, miks võileivad võivad sinu kaalulangust pidurdada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eestlased on võileiva usku inimesed, kes võivad süüa võileiba hommikusöögiks, lõuna ajal vahepalaks ja ka õhtusöögiks, kui muud korralikku toitu teha ei viitsi. 

Võileivad võivad takistada kaalukaotust, aga mitte sellepärast, et sai või leib mõjuksid sulle halvasti, aga sellepärast, et võileivale pannakse tihti töödeldud vorste, sinki, salaamit või muud liha ja väga vähe juurvilju. Olgem ausad, ühe tomativiiluga võileib ei ole sellepärast kohe tervislik võileib. 

Public Health’i tehtud uuringust selgus, et inimesed, kes söövad iga päev võileiba, tarbivad iga päev keskmisel 100 kilokalorit rohkem kui inimesed, kes ei söö igapäevaselt võileiba.

See ei tähenda seda, et sa ei tohiks võileiba süüa, vaid proovi oma leivale kuhjata nii palju juurvilju kui võimalik. Tõmba tagasi vorsti ja muude lihatoodete osas, mis teevad võileiva rasvasemaks ja ühtlasi takistavad sellega sinu püüdlusi kaalust alla võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles