Sage selfitamine võib tekitada päris vigastuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nutitelefoni agar kasutamine võib teadupoolest teha kaela kangeks ja see ei ole enam kellelegi üllatuseks. Selle peale aga annab tulla, et ka tihe selfide tegemine võib liiga teha.

Tuleb välja, et pidev enda pildistamine telefoniga võib põhjustada kõõlusepõletikku, millele on leitud nimetus Selfie Elbow (selfi küünarnukk - toim.). Põletik võib tekkida sellest, et pildistamise hetkel on kõõlused pikalt välja sirutatud, kuid samal ajal hoitakse kätt pingul, et telefon käest ei kukuks, vahendab Pure Wow. 

Selfi tegemiseks võetud ebaloomulik asend võib põhjustada käes ja kaelas kangust ning valusähvatusi. Sarnane häda tekib näiteks tennise- ja golfimängijatel.

Valusa põletiku vältimiseks tuleb sirutada käsi ette lõtva rusikasse ja keerata rannet üles-alla, et pingest lahti saada. Või teine variant - kasutada edaspidi  enda pildistamiseks selfie-stick’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles