Neli asja, mida su juuksed sulle tervise kohta ütlevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hommikul avaldasime artikli sellest, mida rinnad sulle tervise kohta öelda tahavad. Nüüd räägime juustest, sest need on ka üks indikaatoreid, kui kehas on toimunud mingisugused muutused.

Juuste seisund võib avaldada nii mõndagi sinu üldise tervise kohta, vahendab PureWow. Lõhenenud juukseotsad on loomulikult märk liigsest blondeerimisest või muul moel juuste kuumtöötlemisest, aga kui sul hakkavad järsku juuksed välja langema? Uurime, milliseid märke juuksed meile tervise kohta edastavad.

Juuksed on väga rasvased.

Oled sa märganud, et su juuksed lähevad kiiremini mustaks kui tavaliselt? Kas sa oled hiljuti vahetanud, lõpetanud ära või alustanud rasestumisvastaste vahenditega? Küsi oma arsti käest, kas sul oleks võimalik ravimit vahetada mõne teise variandi vastu.

Juuksed on väga kuivad.

Kui su juuksed on väga kuivad ja kipuvad juba murduma, siis on see selge märk sellest, et töötled ja värvid juukseid liiga palju. Proovi niisutava maskiga taastada juuste normaalne olek. Kui see ei aita, siis võib juuste kuivus olla märk kilpnäärme alatalitusest, seda saad lasta arsti juures kontrollida.

Juuksed on väga tuhmid.

See tähendab, et su menüüs ei ole piisavalt palju rasva. Proovi süüa omega-3 rasvhapetega rikastatud toite nagu kala ja avokaadod, see toidab juustele lisaks nahka.

Juuksed on väga õhukesed.

Su menüüs on liiga vähe valku ja rauda. Eriti võivad nende puudust tunnetada veganid ja taimetoitlased, aga ka kõik teised. Hea uudis on see, et piisava koguse tarbimisel, hakkavad juuksed jälle elujõuliselt kasvama. Võid pöörduda arsti poole, kui juuste väljalangemine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles