Üheksa kõige levinumat kohta, kuhu teismelised narkootikume peidavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tüüpilisel teismelisel on tuba ikka sassis. Voodi segamini, madrats väljas, riided hunnikus ja kommipaberid kuhjatud raamatule, mida pole kunagi avatud. 

Pole ime, kui tema laual on tühi limonaadipurk ja selle kõrval pastakaid, kokkukortsutatud paberinutsakaid, deodorant, huulepalsam ja juukselakk. See on täiesti tavaline pilt, mida ei pea tõenäoliselt ükski teismelise lapse vanem eriti kahtlaseks. Ainult et mõnel teismelisel võivad need esemed varjata narkootikume, kirjutab Psychology Today.

Teismelised on oma pattude varjamisel väga nutikad. Nii nagu nad on innovaatilised muudes küsimustes lahenduste leidmisel, oskavad nad ka narkootikumidele pidupaikasid leida. Ja kui nad ise ei tea, siis leiavad selle kohta väga palju infot internetist. Lapsevanem peab aga teadma, mis tema lapse elus toimub ja mida järglane vabal ajal teeb. Kuigi paranoia ei tee kellelegi head, ei tee seda ka probleemi eitamine. 

Kui kahtlustad, et su laps pruugib mõnuaineid, võid läbi ostida alljärgnevad kohad.

  1. Kirjutusvahendid. See neoonmarker teismelise laual ei pruugi ammugi kirjutada ja selle kest võib hoopis varjata tablette, kanepit või midagi muud. Paraku kubiseb internet õpetustest, kuidas kirjutusvahenditest piipu meisterdada ja see on üllatavalt lihtne. 
  2. Purgid ja pakendid. Limonaadipurk võib olla kasutatud taara või ka veebist ostetud spetsiaalne anum, mis näeb välja nagu tavaline metallpurk. Sinna on mugav peita nii narkootikume kui raha ja muud varustust. Kui oled märganud lapse toas pakendeid või purke, mis hakkavad pidevalt silma, siis tasub ehk nende sisse piiluda.
  3. Isikliku hügieeni tarbed ja kosmeetika. Mõnuainete varjamiseks võib kasutusel olla ka huulepulga või huulepalsami tuub, deodorandipulk või juuksehooldusvahendi pudel. Sageli kasutatakse narkootikumide vajamiseks ka kokkukäivad taskupeegleid.
  4. WC-paak ja ventilatsiooniava. Tihti kasutatakse keelatud esemete peidukohaks tualettpoti paaki ja ventilatsiooniavasid, mille kate käib kergesti lahti. Millal sul tuli üldse viimati pähe, et sellisesse kohta vaadata? 
  5. Kommipaberid ja maiustuste pakendid. Narkootikumide peitmiseks on väga mugav kasutada suupastillide ja kommikarpide pakendeid, mis on korduvavatavad-suletavad. Hoia neil silma peal, eriti kui oled märganud, et su teismelisel on sellised tihti ligi.
  6. Vööpannal. Suurema vööpandla sisse saab mahutada üllatavalt palju keelatud kraami. Kui kahtlustad, et su laps on oma vööpannalt tuuninud, pööra see ümber ja vaata, ega selle tagumine osa ei käi lahti.
  7. Postrid ja seinakaunistused. Põnev pilt teismelise seinal võib olla väga petlik ja varjata sinna taha kleebitud keelatud ainet. Nooruk võib kotikese ainega pressida lamedaks ja peita ka raami vahele.
  8. Raamatud. Mõnikord peidetakse narkootikume ka kaante vahele, kus paberilehtedesse on uuristatud auk.
  9. Madratsid ja mänguasjad. Noor võib lõigata augu ka voodimadratsi või pehme mänguasja sisse, et selle õõnsusesse paita keelatud asju. 

Jälgi oma lapse käitumist ja pane tähele, kui ta võib kasutada oma tervisele ohtlikke aineid. Kui kahtlustad, et ta on läinud halvale teele, siis küsi professionaali abi. Usalda oma intuitsiooni ja kui kahtlustad, et ta varjab sinu eest midagi, siis vaata oma kodu kullipilguga üle. Kui on vaja kaitsta last sõltuvushäire tekkimise eest, siis pole teadmatus kunagi õndsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles