Naiste kümme suurimat stiiliviga tööriietuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Clinton Kelly on stilistina tegutsenud üle kümne aasta ning kirjutab enda viimases raamatus ameeriklannade suurimatest stiilivigadest. Forbes.com tõi sealt välja kümme suurimat, kuid parandatavat tööriietust puudutavat apsakat.
 

Sõltuvus mustast

Kui üle poole sinu garderoobist on musta värvi, kujutad ilmselt ette, et must teeb saledamaks (mitte tingimata), must on meelitav (mitte vanemal ja ebatäiuslikul nahal kandes) või must on range, lahe ja peen (muidugi). Sageli ei tunne mustas käivad naised end oma kehas hästi ja kasutavad musta rõivastust varjamiseks. Kuid must ei muuda sind nähtamatuks!

Suured ja kohmakad kingad

Kui tahad hetkega mõne kilo juurde võtta, siis kanna selliseid kingi. Kohmakate ja jässakate kingadega paistad alati ka ise kohmakas ja jässakas.

Liiga avar dekoltee

Üldine rusikareegel näeb ette, et pehme kude peab kaetud olema. Osta paar naistesärki ja kanna neid. Samuti olgu õlad kaetud ja seelikuäär põlveni.

Spordijalatsid

Igapäevaselt kantuna on spordijalatsid stilisti sõnul kõige hullemaks valikuks. Ekspert soovitas mugavate jalavarjudena näiteks plätusid, saapaid ja sandaale.

Madala jalgevahega püksid

Ideaalis peaks pükste jalgevahe päris keha lähedal asuma. Muul juhul tõmbab see tähelepanu või muudab jalad näiliselt lühemaks. Silma järgi hindame jalgade pikkust jalgevahe ja püksisääre vahelise pikkuse järgi. Kui sinu jalad paistavad lühemad, tundud ka ise lühem. Kui näed lühem välja, tundud laiem.

Nähtav aluspükste joon

Mida suurem aluspesu, seda suurem tõenäosus, et pesujoon pükste alt näha jääb. Kui kannad heledaid või liibuvaid püksikuid, proovi stringe või õmblusteta korrigeerivat pesu.

Piiluaugud

Kui rinnakad naised eest nööbitavaid pluuse kannavad, jäävad nööpide vahele sageli avad, mis võib lähedalseisvate meesterahvaste põrnitsemise tingida. Parim lahendus selle vältimiseks on pluusinööpide vahele üks-kaks trukki juurde õmmelda.

Pluus pükstes

Enamik naisi ja mehi eelistaksid laiema vöökoha asemel peenemat pihta. Alati kui pluusi pükstesse või seeliku vahele topid, lood enda keskkohast koondumispunkti. Peenikese piha puhul pole probleemi. Kui su vöökoht on lai, juhtisid just tähelepanu enda kõhukesele.

Kitsas pintsak

Jaki nööbid peavad kinnitatud olema – see pintsaku mõte ongi. Ning sellise jaki kandmine, mille nööbid kinni ei ulatu, võib olla täielik piin, kuna tuletad endale terve päeva meelde, et oled selle pintsaku jaoks liiga suur. Palun osta suurem number! Ning kui järgmine suurus laiaks jääb, lase õmblejal see parajaks teha. Jakid on garderoobis liiga olulisel kohal, et leppida täiuslikkusest vähemaga.

Mustad püksid, valge särk

Pole eriti soliidne, kui sind kelneriga segamini aetakse. Kui kavatsed musti pükse kanda, vali neutraalset tooni või trükimustriga ülemine osa. Kui tahad valge pluusi selga tõmmata, vali värviline seelik või mustriga püksid. Või lisa värviline kampsun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles