Kümme tsitaati võõrastelt, mis on muutnud inimeste elu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Redditis küsiti inimestelt, mis on olnud see üks tsitaat, mida nad on kuulnud kellegi suust ja mis muutis nende elu. Siin on valik nende vastustest – ehk leiad sinagi siit midagi, mis paneb sind maailmale uue pilguga vaatama.

  1. «Sa tead, et sa oled täiskasvanu, kui sul võib olla õigus ilma tõestamata, et teisel inimesel pole õigus.»
  2. «Järgmisel aastal samal ajal sa soovid, et oleksid täna pihta hakanud.»
  3. «Mu ema oli suremas ja mu sõber ütles mulle: «Sul on terve elu aeg selle pärast endast välja minna. Ära tee seda praegu tema ees.»»
  4. «Sa ei pea ennast põlema panema, et teistel inimestel oleks soe.»
  5. «Tee seda, et teha; mitte, et oleks tehtud.»
  6. «Ma õppisin andma. Mitte, et mul oleks liiga palju, vaid sellepärast, et ma tean, mis tunne on, kui sul pole midagi.»
  7. «Mul oli halb päev ja ma kurtsin päev otsa: «Miks see kõik ometi minuga juhtuma peab?» Kolleeg vaatas mulle otsa ja küsis: «Aga miks mitte sinuga?» Ma polnud kunagi varem sellele nii mõelnud, seega panin suu kinni ja sain endast üle.»
  8. «Kõige rohkem veedad sa aega ühe inimesega – iseendaga. Nii et hoolitse selle eest, et sa oleksid nii huvitav inimene kui vähegi võimalik.»
  9. «Haridus on kallis, aga hariduse puudumine on veel kallim.»
  10. «Kõik, keda sa kohtad, teavad midagi, mida sina ei tea.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles