Poja kommentaar ajendas ema oma fotosid töötlema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui blogija Katie Reed oma 5-aastast poega Dexterit ühel õhtul magama pani, ei osanud ta oodata, mida poeg võib talle öelda. «Emme, sa näed välja, nagu sa ootaksid last,» lausus Dexter, «aga ära muretse, see on kõigest kõhupekk!»

Dexter ei teadnud seda, aga tema kommentaar pani ema tõsiselt mõtlema. Katie Reed sai nelja aasta jooksul kolm last ja teda on kimbutanud mitmed erinevad tervisemured, mistõttu pole naine just kuigi palju mõelnud sellele, milline ta keha välja näeb, kirjutab Good Housekeeping.

«Ma tean, et mul on «emmekeha». Aeg-ajalt saab mu enesekindlus hoobi ja ma pean endale meelde tuletama, et mu rõivasuurus ei peegelda minu tegelikku väärtust,» kirjutas Reed oma blogis. 

Ta otsustas, et sellest saab tema kolmele pojale hea õppetunni teha ja ostis poest uue bikiinikomplekti ning mängis lastega aias. Ta lasi poistel endast pilte teha ja seejärel hakkas neid pilte Photoshopi abil töötlema, et ta keha muutuks selliseks, nagu see tema arvates võiks välja näha.

«Mu peast käis läbi nii palju negatiivseid sõnu: paks, kole, rõve, tülgastav, paks, paks, paks. Aga ma teadsin, et seeläbi saan oma poistele midagi õpetada. Ma teadsin, et see, kuidas mina nüüd käitun, jääb mu poegadele meelde ja nad peavad seda normaalseks,» kirjutas ta.

Reed tunnistas, et kuigi ta pole hetkel oma kehaga rahul, soovib ta tähistada kõike imelist, mida keha on tema heaks teinud: «Mu keha on teinud palju enamat, kui ma oleks eales osanud arvata. See on olnud minuga 34 aastat, sünnitanud kolm last ja üle elanud kaks abielu. Mu kehas kasvasid inimesed! Kuigi ma tean, et peaksin kaalust alla võtma, et mu tervis oleks tugevam, pean ma meeles pidama, et see on keha, mis on mulle antud. See on ime. See on ilus. Ja see näitab mu poistele, et «tõeline naisekeha» võib selline välja näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles