Ohtlik trend, mida iga internetikasutaja peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internet on üldiselt üsna imeline koht. Kuigi internetikasutamine on muutunud järjest ohutumaks, varitseb seal endiselt mitmeid ohte, millest tasuks teadlik olla ja millest võiks ka noortele rääkida.

Brookingsi instituudis viidi hiljuti läbi uurimus, millest selgus, et seksuaalne väljapressimine on palju laiemalt levinud, kui võiks arvata. Seksuaalse väljapressimisena vaadeldi seda, kui kasutatakse näiteks inimese isiklikku infot ja/või fotosid selleks, et pressida temalt välja paljastavaid pilte ja/või videoid, kirjutab Brit.co.

Teadlane Benjamin Wittes selgitas, et see on uus seksuaalse ahistamise vorm ja tegu on väga salakavala väljapressimisega, sest seda saab teha eemalt, olemata inimesele väga lähedal. Teadlase sõnul on tegu väga laialt levinud seksuaalkuriteoga. 

Wittes ja tema kolleegid analüüsisid enam kui 3000 seksuaalse väljapressimise ohvri lugusid ning selgus, et 78 protsenti ohvritest olid alaealised ning väljapressijad olid enamasti täiskasvanud mehed. Wittes sõnas, et taolisi juhtumeid võib tegelikult olla poole rohkem.

«Tegu on väga suure jäämäe tipuga,» ütles ta. «Me oleme kindlad, et meie info ei ole täielik ja et see probleem on palju laiemalt levinud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles