Kolm asja, mida sa pead oma istmiku nahatervise kohta teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuna tagumine ots jääb vaateväljast eemale, ei osata sellele ise suurt tähelepanu pöörata. Haara peegel ja vaata järgi, kuidas su pepu end tunneb.

Pure Wow toob välja kolm tähelepanekut, mida ei tohi ignoreerida.

Istmik tahab päikesekaitsekreemi! Kuna valdavalt on pepu riietega kaetud ja päikevalgust ei näe, on sealne nahk siledam, pringim ja elastsem kui kuskil mujal. Kui võrrelda nahka tuharatel näiteks nahaga kätel või näol, on päikese mõju sellele kohe näha. Päevitama minnes ei tohi unustada, et pepunahk on väga õrn ja ilma päikesekaitsekreemita võib see kergesti põletada saada.

Istmikunahka tuleks regulaarselt koorida. Kui nahk taguotsal on muutunud karedaks ja mühklikuks, on selle põhjuseks tõenäoliselt surnud naharakud, mis ummistavad poore. Probleemi lahendus on lihtne - koori õrna koorijaga ka oma kannikaid.

Võimalik, et sul tuleb oma treeningriided välja vahetada. Kui oled märganud nahal punast (ja aeg-ajalt sügelevat) löövet, ei tohiks seda ignoreerida. Sarnaselt beebide mähkmelööbele võib ka täiskasvanud naise nahk korrast ära minna, kui trenni tehes saab higine nahk palju hõõrduda. Selle vältimiseks ei tohiks kanda liiga liibuvaid treeningpükse. Kanna nahale lööbe leevendamiseks hüdrokortisooni kreemi ja kanna kõrgtehnoloogilisi spordiriideid, mis juhivad niiskust nahast eemale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles