Päikeselõõsaline suvi nõuab ka küüntele rohkem tähelepanu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suvi on kiire ja seiklusterohke aeg, kuid samuti on see aeg, mil kõik tahavad enda eest natukene rohkem hoolitseda ja säravamad välja näha. Suvel on samuti trendiks värvid ning värvilised küüned. 

Ikka ja jälle ollakse kimpus küsimusega, kuidas hoolitseda enda küünte eest nii, et maniküür kiirel suveajal kauem püsiks. Sellest ja paljudest muudest küünehooldusnippidest räägib meile Nail Passion küünehooldustoodete e-poe omanik Deivia Viira, kes on küünemaailmas tegutsenud tehniku ja koolitajana juba üle kümne aasta. 

Millised värvid on hetkel eriti trendikad küünemaailmas? 

Selle suve populaarsed värvid on erksad pastelsed toonid. Kes ei soovi või ei saa värvilakke kasutada, neile sobib alati ajatu prantsuse maniküür. 

Kuidas hoida küüned kaua värsked ning hoolitsetud, eriti nüüd suvel, kus ringi reisimist ja kodust eemal oldud päevi tuleb tihedamini ette? 

Kiire elutempoga naistele annavad küüntele kauakestva kauni tulemuse geellakid, mida on mugav ka ise kodus kasutada. Tulemus püsib veatult tavaliselt 2 – 4 nädalat. 

On olemas ka spetsiaalseid geellaki pliiatseid ja imepisikesi LED-lampe, mida on mugav ka reisidel kaasas kanda.

Kes soovivad oma käsi lasta professionaalil hooldada, siis geellaki teenust pakub pea iga ilusalong.

Deivia Viira. Foto: erakogu
Deivia Viira. Foto: erakogu Foto: Erakogu

Kas kuum suvi, merevesi ja rannaliiv võivad küüsi kuidagi kahjustada ning kuidas selliseid ohte vältida või likvideerida? 

Ilu algab seestpoolt - käte ja küünte jaoks on samuti oluline tervislik toitumine, piisav vee tarbimine.

Päike on kätele sama kahjulik kui pakane. Suvine päevane kätekreem võiks sisalda UV-kaitset, öösel kastutatav hoolduskreem peaks olema rasvasem ja sisaldama looduslikke õlisid.

Aia- ja kodutöödel kindlasti kindad kätte! Väldi kätekuivateid – mitte ainult kuuma õhu pärast, vaid need pole ka hügieenilised.

Seda kõike peaksid sama palju jälgima ka mehed. Naised, kui mehed sellest ise lugu ei pea, vaadake oma meeste käed üle! 

Milliseid julgeid soovitusi maniküüris annaksite inimestele praegusteks ilusateks suveilmadeks?

Kui Sul on naturaalsed küüned, siis mõningad soovitused, mida unustatakse:

  • Koduse hoolduse puhul on oluline ka surnud naharakkude eemaldamine, mis kirgastab nahka ja parandab kätekreemi imendumist. Selleks hõõruge kätele mõeldud koorimiskreemi või keha koorimisainet ringjate liigutustega käeseljale ja peopesadesse. Selle võib asendada ja kohvipaksu või jahvatatud kaerahelvestega.
  • Kindlasti peaks kasutama klaasist viili ning viilima ainult ühes suunas. Kord kuus võiks ka küüsi poleerida.
  • Kinnikasvanud küünenahka saate tagasi lükata peale vanni või saunaskäiku apelsinipuu pulgaga, mille ümber on keeratud vatt. Igas kosmeetikapoes on müügil ka spetsiaalne küünenahku pehmendav palsam, mis eemaldab üleliigsed küünenahad. 
  • Kindlasti ei tohi küünenahka lõigata, sest see kaitseb küünejuurt bakterite eest – ära lõigake ainult narmendav osa.
  • Küüsi lakkides on tähtsal kohal ka alus- ja pealislakk.  Aluslakk kaitseb küüneplaati värvumise eest, pealislakk annab läike ja pikendab laki püsivust. 

Kauplused on täis mõnusaid kreeme, maske ja koorijaid, aga kui on soov midagi kodustest vahenditest katsetada, siis mõned näited:

Mee-sidruni kätekoorija

  • 1 munakollane
  • 2 tl mett
  • 2 spl oliivõli
  • 1 spl suhkrut
  • 2 tilka sidruniõli

Sega ained kokku ja hõõru kätele. Pane kätte kilekindad (või kilekotid) ning hoia maski peal kuni 20 minutit. Loputa leige veega, kuivata. 

Sellest kiirem variant – sega 2 spl suhkrut väikese koguse oliivõliga ja selle seguga masseeri käsi. Seejärel loputa, kuivata ja kreemita.

Mee-rõõskkoore kätemask

  • 1 spl mett
  • 1 spl rõõskkoort

Sega ained omavahel ning hõõru kätele. Lase ära kuivada ja loputa veega. Tulemuseks siidine ja pehme nahk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles