Helene Vetik tutvustab lahedaid Androidi moeäppe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helene Vetik proovib Youcami meigiäppi.
Helene Vetik proovib Youcami meigiäppi. Foto: Samsung

Moeinimesele põnevad, vajalikud ja ka ebavajalikud, kuid põnevad äpid ehk rakendused kord tulevad kord lähevad, kuid kindlasti on nende seas nii veterane kui uustulnukaid, mida tasub proovida. Moesaadik Helene Vetik testis nutitelefoniga, millised androidirakendused on hetkel kõige lahedamad ja tasuvad lähemalt uudistamist.

Helene on enda jaoks jaganud moerakendused järgnevatesse kategooriatesse – fototöötlus, sotsiaalmeedia, inspiratsioon ja šoppamine. «Neid nelja kategooriat kattes peaks saama ideaalse äpikomplekti, milles pole miskit puudu ega üle,» räägib Helene ja jagab iga kategooria kohta oma mõtteid ja tähelepanekuid.

Fototöötlus

Siinkohal me ei räägi punnikeste peitmisest, vaid kvaliteetsest valguse seadmisest, teravustamisest ja lõputust fotofilmi filtrite valikust, mida kasutavad ka tuntud fotograafid. See on VSCO ning kuigi äpp ja esimesed fotofiltrid on tasuta, siis luban, et tasulistesse filtritesse tasub investeerida. Natuke võtab aega, et harjuda minimalistliku kasutajaliidesega, aga asi on seda väärt.

Sotsiaalmeedia

Viimane uudis moeblogijate maailmas on Instagramile sarnasel mootoril baseeruv FEELS. Selle äpi teeb eriliseks see, et sinu fotodele lisatud hashtag’ide ehk teemaviidete kaudu saad kandideerida erinevate moemärkide saadikuks. Juba hetkel on teada edulugu Happy Socks esindajaks saanud Eesti neiust. Mida see täpsemalt tähendab? Teed kena foto, paned õiged tagid, sind niiöelda avastatakse, võidad tasuta kraami ja teed sellega ilusaid fotosid veelgi.

VSCO
VSCO Foto: Samsung

Inspiratsioon ja šoppamine

  • Kellelegi vast ei pea enam tutvustama Pinteresti. See platvorm on lihtsalt legendaarne - kogu, jaota, jaga, leia inspireerivaid pilte ja hoia neid veebikaustades, mis on alati sirvimiseks valmis.
  • Sama tuntud on vast nüüdseks ka kvaliteetse rakendusena tegutsev Polyvore, milles on võimalik luua moeajakirjale sarnaselt moodboarde ja otse nende kaudu ka šopata.
  • Eestis ehk veidi vähem tuntud on rakendus nimega THE HUNT, milles kasutajad laevad üles pilte sellest, millist moe-eset nad otsivad ja teised kasutajad soovitavad, kust poest seda soodsalt leida võiks.
  • Tuure on üles võtmas ka mängumeigi rakendused, kus saad mänglevalt vaadata, kuidas sulle sobib üks või teine meik, antud tehnoloogia on kiirelt arenenud ning tulemus on peaaegu nagu päris. Hetke enimkiidetud meigiäpiks on YOUCAM MAKEUP. Proovisin ka ise järgi ja leidsin, et lihtsa kesta all peitub päris detailne programm, milles saad määrata nii kulmu paksust kui seda, kas huulepulk on läikega või matt.
  • Šoppamisest rääkides jätaks seekord kõrvale Asose, Amazoni ja Ebay ning vaataks kitsama ja põnevama moesihtgrupi poole. Väga huvitavad käsitööehted ning autentsed vintage-kaubad on peitumas ETSY äpis – mugavalt ülesehitatud ja telefonis ehk mugavamgi kui arvutis – tegemist on väga ägeda rakendusega.
  • Samuti põnevat vintage-stiilis moodi ja head poodlemisäpi näidet saab uurida laadides alla MODCLOTH’i. Kunagi blogina alustanud, nüüdseks veebipood ja äpp on päris tore scroll’imise ajaviide niiöelda teistsugusema valikuga.
  • Ja viimane, kuid mitte hapupiimane on fashionista’de lemmik nukumäng! Jah, nagu pabernukkudega. Erinevus aga selles, et oma avatare on võimalik kostümeerida moelavade viimastesse leidudesse, stiliseerida sinna kõrvale kotte, soenguid ja kingi, vaadata kui hästi saavad hakkama ka sõbrannad, jagada omavahel garderoobe ja sealsamas neid asju ka endale päriseks osta. Nimeks on sellel imel COVET FASHION ja olgem ettevaatlikud, ka mänguraha saab hoogsalt tegutsedes ruttu otsa.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles