Kristina Paškevitciuse Tantsurännak on inspireeritud šamanistlikust tantsutraditsioonist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Paškevitcius.
Kristina Paškevitcius. Foto: Erakogu

Suvise Joogafestivali teisel päeval on Haapsalu Piiskopilinnuse Taevalava kuumadel lõunatundidel, kell 12 – 13:15 tantsu päralt ja tantsurännakule viib õpetaja Kristina Paškevitcius. Tantsurännak on inspireeritud šamanistlikust tantsutraditsioonist, viie rütmi tantsust ja tantristlikust maailmavaatest.

«Oleme kehastunud siia planeedile Maa just nendesse kehadesse, mis meil parasjagu on ja kogu meie tarkus, andekus, olemus väljendub läbi selle keha. Seega on oluline oma kehaga hästi läbi saada, teda tunda, hoida, armastada, leida oma unikaalne tants, oma rütm, oma liigutused. Ja seda me sel Tantsurännakul teemegi, püüame igaüks oma tantsu ja teeme seda koos. Võtame teadlikult kontakti oma kehaga, kuulame tema vajadusi, tema igatsusi, anname talle võimaluse eneseväljenduseks, õpime teadlikult alistuma ja kontrollist lahti laskma, liikuma kergelt ja anname endale võimaluse kontakti saada oma sügavama sisemise tarkuse, puhtuse ja iluga. Tantsime ennast vaikusesse… vaikusest aga algab maagia,» räägib Kristina Paškevitcius Tantsurännakust. 

«Olen tantsiv jumalanna. Läbi tantsu ma elan ja hingan, taltsutan oma tuld. Läbi tantsu olen õppinud iseenda ja maailmaga vägivallatumalt suhtlema, kuulama ennast ja teisi, avama oma südant ja kuulatama tema sosinaid. Tants aitas mul mõista aegluubi jumalikkust, alistuda vaikusele,» lisab Paškevitcius. 

«Olen lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli tantsujuhtimise eriala. Loonud vabakutselisena koreograafiat, tantsinud ja mänginud Eesti erinevates teatrites ja projektides. Minu unikaalne kunstniku ja terapeudi käekiri on inspireeritud tantsust, teatrist, šamanismist, tantrast, idamaistest võitluskunstidest, Jaapani Butoh tantsust, aroomiteraapiast, homöopaatiast, reikist, maagiast, loodusest, mu lastest, meestest ja armastusest,» võtab Paškevitcius kokku oma tausta. 

Haapsalu Suvine Joogafestival toimub palavatel heinakuu päevadel 23. ja 24. juulil ja sinna on oodatud ka need, kes on joogast ainult mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles