Neli asja, mis võib juhtuda, kui lõpetad maniküüri tegemise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Veatu ja värske maniküür on küll kaunis, kuid nõuab pidevat hoolt. Kui tahad raha kokku hoida või oled märganud, et lakk koorub liiga tihti küüntelt maha ja jätab räpaka mulje, võiksid lasta oma küüntel puhata. 

Pure Wow nimetab nelja asja, mida võid kogeda siis, kui ei tee enam üldse maniküüri ja piirdud küünte viilimisega.

  1. Su küüned muutuvad tugevamaks. Kuigi küünelakk on täis kemikaale, on see küüntele üsna ohutu. Seevastu küünelakieemaldaja on väga kange lahus, mis kuivatab kõvasti küüsi ja küüneümbrusnahka. Regulaarselt maniküüri tehes kuivatatakse seega küüsi põhjalikult iga natukese aja tagant ja see teeb need kergesti murduvaks.
  2. Küüneplaat läheb siledamaks. Küüned koosnevad surnud keratiini kihtidest, mida võib piltlikult võrrelda katusekividega. Küünelakki maha hõõrudes jääb ka küünte kõige pindmist kihti aina vähemaks, mille tagajärjel võivad tekkida valged plekid ja kare küüneplaat. Kui sa jätad oma küüned mõneks ajaks rahule, kasvab kole osa lõpuks välja.
  3. Küüned lähevad heledamaks. Nii nagu vein ja kohv määrivad hambaid, rikub ka pidev küünte lakkimine küünte loomulikku värvi. Kui kõva töötlust saanud küüneosa on välja kasvanud, on su küüned pigem valged ja kergelt roosat läbi kumavad.
  4. Tõenäoliselt tuleb nüüd küüsi sagedamini niisutada. Kuna tavaliselt katab lakk küüne ära, siis ei hakka see nii hästi silma, kui küüned muutuvad kuivaks neid tuleb niisutada. Nüüd aga näed oma küüsi naturaalses olekus ja hoiad küüneõli ligi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles