Miks ta sind juba naiseks ei võta?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Miks ta juba ei ole sind naiseks võtnud? Sa oled ju talle vihjanud, et sina oled valmis. Võib olla sellepärast, et mees vajab rohkem aega, et oma otsuses kindel olla. Loe, mida võiksid meeles pidada, kui ootad kannatamatult abieluettepanekut.

Kas sa mõtled, miks ta ei ole veel abieluettepanekut teinud? Ära unusta neid viite asjaolu. Pulmaajakirja ei ole mõtet vedelema jätta, see ei ole õige lähenemine.

Verily Magazine vahendab, kuidas noor naine püüdis mehele abielu peale suruda, tõugates ta niiviisi hoopis kaugemale. Praeguseks on nad õnnelikult abielus, aga sellele vahetult eelnev aeg oli küllaltki keeruline. Nüüd räägib ta oma kogemustest ja mida ta sellest õppis.

  • Unusta kohe ära, kuidas asjad ideaalis välja peaksid nägema

Abielu on suur otsus ja kui su kaaslane võtab aega, et selle üle mõelda, siis see tähendab, et ta suhtub sellesse täie tõsidusega. Meie ettekujutused sellest, kuidas asjad peaksid käima tulevad filmidest ja teiste paaride pealt, mis ei pruugi olla ainutõde. Kui su kaaslane ei kiirusta, et sinuga abielluda, ei tähenda, et ta seda ei tahaks. Olles koos juba mõned aastad ei pea seda teistele või endale tõestamiseks kohe abieluga tähistama, mistõttu võib surve abielluda kaaslasele eemaletõukavalt mõjuda.

  • Oluline on mõista tema vaatenurka

Põhjuseid, miks mees ettepanekuga viivitab, võib olla mitmeid, aga tihti on asi lihtsalt selles, et naised on varem valmis kui mehed. Helen Fischer, armastuse uurija, rääkis Forbes'ile, et ajalooliselt tahavad mehed rutem abielluda, kui nad on rahaliselt kindlustatud ja naised siis, kui nad on valmis lapsi sama. Mehed tahavad tunda, et nad teavad, kuhu nad elus liiguvad ja kuidas. Naisi huvitab rohkem, kellega nad elus edasi lähevad. Oluline on mõista, et meestel on natukene teistsugune perspektiiv.

  • Sinu vihjed ei pruugigi olla nii ohutud

Kuidas mehele vihjata, et tahaksid juba kiiremini abielluda? Jätad pulmaajakirjad kapile vedelema, näitad talle, kui ilus on su õe sõrmus või saadad talle artikleid abiellumise kasulikkusest?

Sellised pealtnäha ohutud ja kaudsed vihjed tekitavad mehes tunde, et teda võetakse iseenesest mõistetatavana ja väärtusetuna. Sellega annad oma mehele märku, et ta ei suuda sulle pakkuda kõike, mida sa vajad. Kui sul on midagi öelda, siis ole otsekohene. Mõtle natukene, kas sa tahad, et sinuga abiellutakse sellepärast, et sa oled ta nurka surunud või sellepärast, et ta on päriselt veendunud, et sina oled see õige ja parim?

  • Kinnitus on kõige parem julgustus

Mehele peab andma aega jõuda ise otsuseni. Ta tahab tunda, et ta teeb kellegi elu paremaks, mitte ei blokeeri kellegi teise õnne või võimalust õnnelikuks saada, sest just selliseid signaale sa välja saadad. Aksepteeri teda sellisena nagu ta on ja kinnita talle, et sa armastad ning hoolid temast. See annab talle julgust teha ühiseid plaane ja ehitada üles parem tulevik teie mõlema jaoks.

  • Sinu tunded on ka olulised

Lõpuks on sinu soovid ja tunded ka olulised. Sellest ei piisa, et sina teda mõista proovid ja enda soovid seetõttu maha kannad. Loomulikult mitte! Abielust peab rääkima otsekoheselt ja avameelselt, et saada selgust, kas teine pool ka sellele mõtleb. Ära sea oma kaaslasele ultimaatume, aga anna talle mõista, et sa usaldad ja armastad teda ning loodad, et ta suhtub oma otsustesse täie tõsidusega. Kui ta lõpuks ettepaneku teeb, siis sa tead, et see tuleb südamest ja siirast soovist, mitte liigsest survest ja tähtajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles