Seitse nippi, et pediküür kestaks pikemalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suvel saab kanda ilusaid lahtiseid jalatseid ja hea on, kui sealt piiluvad välja ka kaunid hoolitsetud varbad. Kahjuks ei pruugi pediküür kaua ilus püsida.

Arvestades seda, et pediküüri eest tuleb kenake summa välja käia, võiks selle eluiga olla võimalikult pikk. Pure Wow jagab nippe, kuidas ilusalongis tehtud pediküüri ilu pikemalt säilitada.

Võta oma küünelakk kaasa! Sa ei tea kunagi, kui kaua on salongis mõned lakid oma kasutuskorda oodanud. Mida vanem on lakk, seda kergemini hakkab see küünelt maha kooruma. Pealegi, kui sul on omal lakk olemas, saad hiljem kodus mõrasid ja murenemist kergesti parandada.

Kasuta pealislakki veel mitu korda. Kanna iga paari päeva tagant varbaküüntele uus kiht pealislakki, et kaitsta küünte värvi ja sära. Jälgi kindlasti, et kataksid pealislakiga küüne eesmise ääre, sest just sealt hakkab tavaliselt lakk maha kooruma. 

Kanna õigeid jalatseid. Täpsemalt - väldi kindlasti kinniseid jalatseid sel päeval, kui pediküür on tehtud, et lakk jõuaks kõvasti kinni kuivada. Hiljem kanna nii lahtiseid kui kinniseid jalatseid, aga mitte samasid kingi kogu aeg.

Ole veega ettevaatlik. Eriti pediküüri tegemise päeval. Kuigi lakk võib tunduda täiesti kuiv, kulub sel tegelikult kinnistumiseks umbes 12 tundi. Igasugune kokkupuude niiskusega või lühendada pediküüri eluiga. Niiskuse mõjul võib lakk lahti lüüa.

Koori tihti. Hangi omale pimsskivi või jalaviil ja hõõru sellega tallaaluseid nahapaksendeid pesemas käies mitu korda nädalas. Nii jäävad jalad pehmeks ja näevad paremad välja. 

Ära unusta ka niisutamist. Kasuta varvastel küüneõli iga päev, et nahk küüne ümber ei muutuks liiga kuivaks. Nii ei teki küünte servadesse naharibasid ja küünele kuiva nahavalli, mis mõlemad võivad põhjustada laki murenemist. 

Väldi lõhnastatud kehakreeme. Nahka tuleb küll niisutada, kuid selleks ei sobi lõhnastatud kreemid, mis sisaldavad enamasti sünteetilisi lõhnaineid. Nende mõjul võib küünelakk koolduda ja praguneda. Pediküüri hoidmiseks eelista lõhnastamata jalakreemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles