Viis ohumärki, mida ei tohiks suhte alguses tähelepanuta jätta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi eelnevatele suhetele tagasi vaadates mõelnud, et oleksid pidanud lõppu ette nägema? Vahel me ei pane ohumärke tähele, sest me oleme nii armunud ega suuda uskuda, et kallim saaks meid alt vedada.

Psühholoogid aga teavad, et on mõned levinud probleemid, mida ei tohiks suhte alguses tähelepanuta jätta, kirjutab Glamour.

1. Õelutsemine

Suhtes võib ikka ette tulla, et saad partneri peale mõnikord pahaseks, aga ära hakka teda inetute nimedega kutsuma ega ütle talle pidevalt, et ta on rumal. Selline suhtlemine näitab, et sa ei austa teda ja kui austus puudub, siis ei pea suhe kaua vastu.

2. Tülid kodutööde pärast

Paarisuhtenõustaja Carey Yazeed teab, et kodutööde pärast tekkivad tülid pole midagi erilist, aga sageli on probleem selles, et üks partneritest eeldab, et teine peaks rohkem kodutöid tegema. Kui see tekitab probleeme juba suhte alguses, siis on karta, et suhte arenedes see muudkui süveneb ja eriti hulluks võib olukord muutuda pärast laste saamist. 

3. Ta ei leia su jaoks aega

Psühhoterapeut Alyson Cohen sõnas, et inimesed, kes seavad partneriga kohtumiseks alati väga ranged ajalised piirangud, pole valmis partnerit esikohale seadma. Näiteks kui mees ütleb sulle, et ta on nõus sinuga kohtuma vaid nädalavahetustel, siis ta pole piisavalt avatud ja paindlik selleks, et temaga saaks eduka suhte luua. Terves suhtes tuleks piisavalt aega koos veeta.

4. Eks pole tema elust kadunud

Mõned inimesed jäävad oma eksiga sõbraks ka pärast suhte purunemist. Ent kui mees on oma eksiga endiselt sõber ja räägib temaga regulaarselt, siis see võib tähendada, et tal on endiselt eksi vastu tunded ning nende vahel on enamat kui sõprus. Kui see sõprus tekitab sinus ebamugavust, siis see võib näidata, et nad ei austa sinu piire.

5. Ta ignoreerib sind

Nutiseadmete tõttu võib olla vahel raske oma tähelepanu jagada, aga partner ei tohiks kindlasti olla selline mees, kes ainult oma telefoni vaatabki ja suhtleb seal pigem teiste kui sinuga. Leidub neidki, kes vaatavad oma telefoni seksi ajal, ent ekspertide hinnangul on see üks tõsisemaid ohumärke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles