Kui otsustad jääda kokku petjaga

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Panime kirja kolm asja, mida meeles pidada, kui otsustad jääda kokku inimesega, kes on sind petnud.  

Petmine on raske, eriti kui petetuks osutud sa ise. Sinu otsustada on, kas jääd oma kaaslasega kokku või mitte. Kolm asja, mida meeles pidada, kui otsustad oma suhet jätkata, vahendab Elite Daily.

Lase minevikust lahti ja andesta

Sa ei saa minevikku muuta, ela tänases päevas. Kui sa oled otsustanud oma partneriga kokku jääda, siis ole oma otsuses kindel ja õnnelik selle üle. Kui sa ei suuda tehtust lahti lasta ja oled õnnetu, siis minge lahku, sellisel suhtel ei ole mõtet.

Samuti pead sa oma partnerile tehtu andestama. Ei saa loota, et ilma andestuseta elate õnnelikult elu lõpuni. See ei ole võimalik. Paarid peaksid jääma kokku, kui see on nende tõsine soov ja tahe teha asju paremini. Üksteist südamest armastades, andestades ja minevikust lahti lastes on võimalik uuesti alustada.

Aktsepteeri, mis juhtus

Kui oled otsustanud oma partneri kõrvale jääda, siis on oluline minevikku aktsepteerida. Sellega annad sa oma kaaslasele märku, et su armastus on sügav ja sa oled nõus talle veel ühe võimaluse andma.

Juhul kui sinu väljavalitu on tõeline mölakas, siis ta näeb sinu armastust nõrkusena ja kasutab seda ära, et tulevikus sulle uuesti südamevalu põhjustada. Sellisel juhul on see ilmselt muster, mis kipub korduma, siis on aeg iseennast muuta. See ei ole okei, kui su partner sind ära kasutab ja iseenesest mõistetavana võtab.

Kasvata usaldust

Usalduse taastamine võtab aega. Sa tunned, et keegi on sind ära kasutanud ja haiget teinud. See inimene tegi seda kõige hullemal viisil, kahjustades nii emotsionaalset kui psühholoogilist tervist. Su kaaslane on lubanud sind armastada ja imetleda, aga selle asemel tunned ennast petetuna, väärtusetuna ja mitte piisavalt heana.

Kui su kaaslane on sind petnud, siis sa pead teda uuesti usaldama õppima. Selleks tuleb lasta lahti minevikust, anda talle uus võimalus ja kasvatada usaldust. Olles paranoiline ja kahtlustav, ei vii see teid edasi. Anna talle uus võimalus, kui sa arvad, et ta on seda väärt ja seejärel lase minevikust lahti, sest seda ei ole võimalik muuta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles